Аржентина е новият световен шампион по футбол

Аржентина е новият световен шампион по футбол след изпълнение на дузпи срещу Франция в един епичен финал в Катар.

В редовното време аржентинците започнаха по-добре и след дузпа Лионел Меси откри резултата, а Анхел Ди Мария направи 2:0. Французите играха безлично до 80-ата минута, когато звездата на отбора Килиан Мбапе намали на 1:2, а минута по-късно отново той с красив гол изравни за 2:2 и двубоят влезе в продължения. В 109-та минута отново Меси даде преднина на Аржентина с второто си попадение в двубоя.Франция обаче отново възкръсна след хеттрик на Килиан Мбапе, който беше точен от дузпа.

Така легендарният финал най-заслужено трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.При дузпите аржентинците бяха с по-добра успеваемост и спечелиха мача ,а с това и световната купа.

Френският голмайстор Килиан Мбапе спечели “Златната обувка” на Мондиал 2022. Той финишира турнира с 8 гола.

Лионел Меси очаквано беше награден със “Златната топка” за Най-добър играч на Световното първенство в Катар, което беше спечелено от “Албиселесте” след победа над Франция след изпълнение на дузпи. Така той стана първият футболист в историята, който получава този приз за втори път. Първата му подобна награда е от Мондиал 2014, когато обаче загуби на финала от Германия.