Атентат на ЖП гара във Волгоград, 15 загинали

До този момент петнадесет души са загинали и над 50 са ранени при взрив на железопътната гара във Волгоград. В 12.45 постъпва съобщение, че на железопътната гара на станция “Волгоград е имало взрив, довел до задимяване. Взривът е дошъл от пропускателния пункт с метални детекторни рамки. Според данни на полицията жена камикадзе собственоръчно е задействала бомбата.

В момента медицински екипи оказват помощ на пострадалите. Много от тях са извеждани на носилки и транспортирани до най-близката болница. Територията на гарата е отцепена от полиция, работят и екипи с кучета за издирване на експлозиви. Спряно е движението в центъра на града.

Според предварителна информация полицаят Михайл Маков се е опитал да задържи жената, за да не влезе в гарата, но тя е успяла да задейства бомбата.

Служителят на реда е починал на място, а други негови колеги са сериозно ранени. Благодарение на действията на полицая той все пак е успял да предотврати взривяването на експлозива още по-навътре в сградата, което щеше да доведе до по-голям брой жертви.

ЖП гара във Волгоград е център на много влакове за южните райони. През гарата дневно преминават повече от 3 500 души.

“От 1 до 3 януари във Волгоградска област ще бъде обявен траур”, съобщи губернаторът на региона Сергей Боженов, цитира КРОСС.