Важно за поморийци! Обсъждат бъдещето на града до 2020 година в читалище “Просвета”

Общественото обсъждане на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие” за периода 2014 – 2020 година, ще се проведе на 31 октомври, петък, от 18:00 часа в читалище „Просвета“

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ на град Поморие е средносрочен планов документ за периода 2014 – 2020 година, който съдържа конкретни параметри за развитието на града, конкретни инвестиционни предложения и конкретна ресурсна обезпеченост за изпълнението му. ИПГВР на град Поморие представлява съвкупност от проекти, действия и инвестиционни намерения, които ще се прилагат в рамките на строителните граници на града. Той интегрира политики и обединява разнородни участници за тяхното съвместно провеждане, като допринася за реализацията на визията, целите и стратегията за развитие на град Поморие.
“Всеки, който желае да изрази своето мнение и да сподели идеите си за развитието на града, може свободно да участва в публичното обсъждане. Вашето мнение е важно за нас, затова Ви каним да го споделите. Само така можем да направим нашия град по-добро място за живеене! Надяваме се на Вашето присъствие и активно участие!”, призовават от Община Поморие

Проектът на Интегрирания план може да видите ТУК!

Изтегли като файл (PDF, 6.94MB)

Общественото обсъждане се провежда в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

6 Отзиви

  1. Ха, пак "шменди капели" … омръзна ми вече !!! Още първата графика "УРБАНИСТИЧНИ СТРУКТУРИ С ПРЕОБЛАДАВАЩО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ГРАД ПОМОРИЕ" какво виждам? Точно ама точно централния плаж, черният пясък, най-ценното нещо на града ни, какво става ??? Зона за озеленяване и спорт !!! Какво следва да се "озелени" там? Вижте добре св.зеления сектор! Защо ли? Ами защото точно там са "владенията" на едни до болка познати господа! А те имат страхотен апетит, има и кой да "им дава баница" да ядат … Ама нямат наяждане бе Господа Общинари! Нямат !!! Спомням си как ходих на бригади да правим туристическата спалня която беще непосредствено след стената на стария ни стадион. Разстоянието от асвалтирания път за Военния санаториум до блатото беше не повече от 25-30 метра. Сега там е "Гранд Хотел Поморие" на които само градината отпред е по-широка … Всичко назад е насипано и ОТКРАДНАТО от езерото. Да не Говорим за "Атриум" който е мно-о-ого по голям от бившия ресторант "Чайка" на което място уж е точно … Да не споменавам за целия централен плаж, окупиран от същите тези "господа" и където можеш да отидеш на плаж само ако им платиш за луксозните им шатри или правиш оборот на хубавите им заведения построени върху дъски направо по средата на черния пясък … или ще те изгонят като мръсно куче. Да не говорим за обширните паркинги от двете стани на "Атриум" на мястото на дюните които бяха там – със декари! Колко пари взима Общината от всичко това, което сега е решила за "озеленява" и облагородява ??? Щото като гледам как изпраща хора прецизно да мерят сантиметрите за тротоарното право на всеки дребен търговец лятото, не мога да си представя колко пари следва да взима за всичко това … а взима ли изобщо … на Общината ли е плажа? А сега смело са решили още от вълнолома "на помпата" пред целия "Роуз Гардън" та чак до Военния санаториум да си го направят градинки и заведения за туристите им…
    Поморийци събудете се! Крадат всичко наред, нямат срама!

    • Не разбирам от картинката, плажа и старите бани ли ще се озеленяват?
      Не разбирам също, на урбанистичната картина плажа не е държавна собственост, докато при по следваща такава е държавна! Също от картинката за общинска, частна и държавна собственост излиза, че почти целият кв. Север е общинска собственост с изключение на улиците и тротоарите, които може би са частни?
      Проекта поражда много повече съмнения отколкото въпроси, които да развият нещо бъдещо.
      Едни пари на вятъра, за едни проекти, които ще потънат преди да са видели хоризонт пред себе си и то не заради друго, а поради Държавната политика, която води или по точно не води Държавата, и това по думи на г-н Кмета.

  2. маса за двама

    А масите от заведенията парсата къде отива никой не знае колко са платени де факто а колко се ползват реално.Има още какво да се краде от тази наша родина България…за това всички се натискат все още.Големи далавери се направиха по Грухчово време…после при Бат Петьо и сега при Ванььо баничката продължават с пълна сила.

  3. Хич не му пука на кмета, вие какво си каканижите
    -нъл тъй Алексиев

  4. Анастасия

    ххахахаха, как обичм да чета коментарите в този сайт!! Пък поморийци сме си е***и майката отавна!!!

  5. Поморийка

    Браво Петьо! Лощото е, че всички спят зимен сън – как да се събудят?