Гласуването за лого на Поморие започна

Doc7-page-001Конкурсът за девиз на град Поморие, обявен в началото на 2016 година, провокира изключителен интерес, събра близо 300 предложения и разкри креативното мислене на хора от цялата страна и извън нея. Словесната надпревара приключи успешно с избора на „Античен, романтичен, вечен”. Творческите предизвикателства обаче не спряха до тук.

Кметът Иван Алексиев инициира нов конкурс за рекламно лого на града, което да съчетава новоизбрания девиз и елементи от съществуващия герб. Въпреки сложността на задачата, бяха получени 25 предложения, отговарящи на всички обявени изисквания.

Някои от авторите са заложили на класическите символи: грозде, слънце и море, други са използвали стилизирани елементи и шрифтове, а трети са обрисували спомените и емоциите, които градът събужда. Факт е обаче, че всички те са уникални и си струва да бъдат видени от широката аудитория, както и да получат нейната оценка.

От днес 25-те проекта на лого са поместени в официалния сайт на Община Поморие и всеки, който желае, може да гласува еднократно от един IP-адрес. Включете се в анкетното гласуване и дайте своя вот за предложението, което най-добре би представило града в рекламни, туристически и други инициативи.

Анкетата ще се проведе в два етапа. Първият – от 7 до 30 ноември 2016 г., а вторият – от 1 до 16 декември 2016 г. Във втория етап ще продължат петте предложения, събрали най-много гласове до 30 ноември 2016 г. Така ще бъде определен победителят в конкурса, а проектът ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за утвърждаването му за лого на град Поморие.

Гласувайте за лого на град Поморие ТУК.

1 коментар

  1. Миглена

    Здравейте, въпреки твърденията, че всички предложения за лого отговарят на изискванията смятам, че не така. Ако бяха ги "отсяли" истински професионалисти щяха да останат само няколко, защото лого е едно, а герб – друго. Повечето приличат на герб и то на границата на кича.