Строителство на външен асансьор на сградата на Община Поморие

Одобрено е проектно предложение за изграждане на външен асансьор на сградата на общинската администрация в Поморие, съобщи пресцентърът на Община Поморие. Финансирането е осигурено по Мярка М01-01 „Проект красива България” – „Осигуряване на достъпна среда за административни сгради”.

Дейностите по проекта вече започнаха, като на югозападната фасада на Общината бе монтирана тежката метална конструкция – тяло на асансьора. Предвижда се той да бъде панорамен тип, с четири спирки, без машинно помещение.

Това е стъпка към изпълнението на изискванията за достъпна среда в града. Основната цел на изграждащото се съоръжение е да се осигури на хората с увреждания по-лесно придвижване до желаните от тях кабинети в Община Поморие, което е част и от по-бързото и качествено обслужване.

1 коментар

  1. Макар и след дъжд качулка, една добра новина за града! Но защо по проект? Общината не може сама да финансира изграждането на един асансьор?! И каква е финансовата рамка на проекта?! И защо няма обозначителна табела, както е по Закон?