Деканът на Историческия факултет проф. Маркова представи възможностите за обучение в Бургас

През академичната 2024/2025 година Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ дава възможност на бъдещите си студенти да посочат бургаския филиал като място за присъствено обучение. Това ще е възможно за 4 програми в образователно-квалификационна степен (ОКС) „магистър“ и 1 програма в степен „бакалавър“. Това съобщи проф. Мира Маркова – декан на Историческия факултет по време на информационния ден на факултета във Филиал – гр. Бургас.

През месец септември желаещите да се обучават в ОКС „бакалавър“ по специалност „История“ могат да кандидатстват онлайн в обявения допълнителен прием. Програмата е в задочна форма, а свободните бройки са както за държавна поръчка (4 допълнителни бройки), така и за платено обучение (8 бр.). Желаещите да реализират обучението си в бургаския филиал, след като попълнят електронния формуляр за кандидатстване, е необходимо да изпратят получения входящ номер до бургаската администрация.

Магистърските програми за обучение в Бургас са 4. Три от тях – Античност и средновековие; Модерна България: Държава и общество и Музеология са в задочна форма на обучение, семестриалната такса в платена форма е 400 лв. Исторически факултет предлага и магистърска програма на английски език – Дигитална хуманитаристика. Всички програми са в хибридна форма на обучение – присъствено и чрез онлайн ресурси и занятия.

„Историческият факултет на Софийския университет има най-голямата научна мрежа в областта на историческото знание, нещо, на което много държим и непрекъснато надграждаме с нови контакти с водещи европейски университети. Целият ни екип работи в тясно сътрудничество с институциите в Бургас, отговорни за опазването, съхранението и изучаването на историята, на културно-историческото наследство, което е предпоставка местни експерти да бъдат въвлечени в обучението в Бургас, да се постигне съчетаване между теория и практика, подход, който е водещ в Историческия факултет.“ – каза проф. Маркова пред аудиторията в бургаския филиал на СУ.

Сроковете за кандидатстване са както следва:

9 до 13 септември 2024 г., 17:00 часа за ОКС „бакалавър“ на следния линк: https://online.uni-sofia.bg

12 август – 24 септември, 17:00 часа за ОКС „магистър“ платено обучение на следния линк: https://hist.kmk.uni-sofia.bg/

12 август – 16 септември, 17:00 часа за ОКС „магистър“ обучение субсидирано от държавата на следния линк: https://hist.kmk.uni-sofia.bg/ . Изпитът за прием по държавна поръчка ще се проведе на 17.09.2024 г. в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *