Задържани за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

За случаи на шофиране след употреба на алкохол и наркотици съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 08.07.т.г. около 07.10 ч. на кръговото кръстовище в кв. «Сарафово» в посока Бургас служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Шевролет Калос», с бургаска регистрация, управляван от 44- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.85 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 09.07.т.г. около 08.00 ч. в Обзор за проверка е спрян лек автомобил «Ситроен С 3 Пикасо», с бургаска регистрация, управляван от 38 -годишен мъж от Обзор, като е установено, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. Водачът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 09.07.т.г. около 12.00 ч. в района на автогара «Слънчев бряг» за проверка е спрян л.а. «Волво V 40», с плевенска регистрация, управляван от 35 -годишен мъж от Русе. Същият е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за употреба на канабис. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство. С «Волвото» се придвижвал и 38- годишен мъж от Русе, който съхранявал в купето на автомобила свивка с кристална бучка / метамфетамин/ и няколко глави суха зелена тревна маса / канабис/. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

На 09.07.т.г. около 13.30 ч. на пътя с. Маринка – с. Димчево, км. 21, служители от Четвърто районно управление – Бургас забелязали лек автомобил извън пътното платно. Установено е, че това е лек автомобил «Мерцедес С 2704, с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен бургазлия. Същият заявил, че поради движение с несъобразена скорост, изгубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътна канавка, без да е пострадал. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 3,59 промила. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 09.07.т.г. около 17.30 ч. в близост до бл. 1 в ж.к. «Лазур» служители от пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 25- годишна бургазлийка, като установили, че същата шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамини и метамфетамин/. При личен обиск на бургазлийката е открита кутийка, съдържаща кафеникаво кристалообразно вещество с тегло около 1 гр., чийто точен състав е в процес на установяване. Жената е задържана за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

По случаите са  образувани бързи производства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *