Задържан извършител на взломни кражби

В резултат на допълнителните полицейски действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение на криминално проявения – Г.Г., 54 годишен от с. Ръжица, задържан за повреждането на полиетиленовата преградна стена на външната търговска част на магазин за плод и зеленчук, разположен на поморийската улица «Княз Борис І», осъществено чрез остър предмет на 25/26.04.т.г., като стойността на нанесената щета възлиза на сумата от 250 лв., е установено, че Г.Г. е извършител на :

– взломна кражба на пакетирани изделия на стойност около 70 лв., осъществена на 26.04.т.г. от магазин за хранителни стоки, разположен на спирката срещу сградата на Община Поморие, чрез счупване на страничното стъкло на магазина

– кражбата на десет икони и десет филакто от църковния магазин, разположен в манастира «Свети Георги» в Поморие, осъществена за периода от 04.04.т.г. до 04.05.т.г.

Г.Г. направил пълни самопризнания за извършените деяния, като част от откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване, съобщиха от полицията. Работата по случаите продължава.