Задържаха бургазлия за взломни кражби от адвокатска кантора

46 -годишен криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан в резултат на бързите полицейски действия на служители от Първо Районно управление – Бургас за извършени две взломни кражби от адвокатска кантора, разположена на бургаската улица «Оборище».

Първата от кражбите рецидивистът извършил на 12/13.09.т.г., когато чрез натиск в областта на заключващ механизъм на PVC прозорец проникнал в предната стая на адвокатската кантора и откраднал : прахосмукачка заедно със зарядна станция. Мъжът свалил камерата за видео наблюдение и извадил захранващите й кабели. От втора вътрешна стая и от избеното помещение откраднал планински велосипед и куфар с ръкохватки за заваръчен аппарат, както и рутер. Няколко дни по-късно – на 15/16.09.т.г., чрез взломяване заключващия механизъм на входната PVC врата бургазлията отново проникнал в адвокатската кантора, като откраднал : цветен принтер, аргонов електрожен, акумулаторен винтоверт и дамски дрехи / всичко на обща стойност около 1 300 лв./.

Криминално проявеният и осъждан бургазлия е задържан, а при претърсване на обитаваното от него жилище, разположено на ул. «Фердинандова» №89, са намерени и иззети голяма част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *