Йордан Маринов предложен за “Почетен гражданин на Поморие”. Михаил Щерев с впечатляващо представяне на изложбата/видео/

Художникът Йордан Маринов чества своята 70- годишнина в Поморие с изложба във фоайето на читалище “Просвета 1888”.  Юбилярят бе почетен от много приятели и ценители на неговите картини. Уникално резюме на неговите картини направи бившият кмет на Община Поморие Михаил Щерев. Той впечатли присъстващите със своите професионални познания, лични впечатления и характерно-шеговит изказ.

“Ние се разбрахме с него да направим шоу. Съжалявам много, ако сте искали да гледате нещо друго”, заяви Михаил Щерев и помоли организаторите от читалището да донесат стол за мариниста.

“Йордан Маринов провокира мисли, той е работоспособен, не казвам работохолик. Негови картини няма само в Антрактида”, сподели Щерев, който беше горещо аплодиран от присъстващите. Бившият градоначалник и дългогодишен приятел на художника връчи цвете с думите:” Тъй като аз не съм институция връчвам ти Йордане титлата “По Седемдесет – годишен  Гражданин на Поморие”

Кметът Иван Алексиев също поздрави юбиляря и пое ангажимента още в понеделник да предложи на Общинския съвет Йордан Маринов да стане “Почетен гражданин на Поморие”. Всички присъстващи бурно аплодираха предложението.

Председателят на читалище “Просвета 1888” Милчо Талев връчи на художника почетен знак на читалището.

Преди да покани присъстващите на чаша хубаво вино Йордан Маринов заяви: В Поморие се чувствам човек, в Бургас съм жител!

Гледайте уникалното представяне и откриване на изложбата!

1 коментар

  1. Жалка история да си просиш почетно звание!