Кои са предложени за временно управляващи кметове в община Несебър

Общинският съвет в Несебър, който е орган на местното самоуправление приключва мандата си  2019-2023 г. на 12 септември. За тогава е насрочено последното му заседание, на което общинските съветници ще приемат отчетите на кмета на община Несебър и своя председател.
Точка 4 обаче е за избиране на заместниците на кметовете, които ще се кандидатират отново за изборите на 29 октомври. В докладната записка на действащия кмет Николай Димитров се предлага за временно изпълняващи длъжността кмет да бъдат избрани :

-Община Несебър- Виктор Борисов- зам.кмет „Общинска собственост и правно обслужване” на Несебър Община
-Обзор- Марияна Георгиева-гл.експерт в кметството
-Свети Влас- Катя Крумова-мл.специалист в кметството
-Равда- Василка Масларова- ст.експерт в кметството
-Оризаре- Костадинка Янкова- ст.специалист в кметството
-Тънково- Катя Желева- ст.специалист в кметството
-Гюльовца- Марияна Стоянова-ст.специалист в кметството
-Кошарица- Адриана Михалева – ст.специалист в кметството.

Ако кандидатурите бъдат одобрени, то срокът за упражняване на заеманите длъжности ще бъде до полагане на клетва от новоизбраните кметове, а встъпването им в длъжност е от датата на регистриране на титулярите от Общинската избирателна комисия като кандидати за местните избори.
До този мандат  в село Баня, Община Несебър имаше кметско наместничество, но междувременно при последното преброяване на живеещите в селото жителите са 182,  което означава, че ще има  избор за кмет на селото.
Проектът за дневен ред включва 52 точки, но не е изключено по традиция преди провеждането на заседанието на местния парламент да бъдат добавени и др. В този мандат – за последен път.

Максим МОМЧИЛОВ