Коледно математическо състезание в Поморие

matematikaВ цялата страна ще се проведе ХХII Национално Коледно математическо състезание под егидата на СМБ Изток, в което се включват ученици от І до ХІІ клас. В Поморие състезанието ще се проведе на 13.12.2014г. (събота) от 10,00 часа за ученици от І–ви до XII-ти клас в сградата на СОУ „Иван Вазов”. Продължителността е следната: за I и II клас – 90 минути, а за III до XII клас – 120 минути.

Състезателните теми са подготвени от Съюза на математиците в България. Учениците от 1-ви до 6-ти клас и от 8-ми до 11-ти клас ще решават 9 тестови задачи с избираем отговор и една задача, която изисква подробно описание на решението.

За седми клас е подготвена тема във формат, който се доближава до формата на Националното външно оценяване.

Учениците от 12-ти клас ще работят върху тема във формат на зрелостен изпит. За явяващите се на тази тема е разрешено използването на справочници с математически формули.

Записванията за участие са до 10. 12. 2014 г./вкл/.

Таксата за участие при записване е 7 лева.

При групови заявки, следва да се носят списъци в два екземпляра и осигуряване по 1 квестор на 10 участника.

За отборното и комплексното класиране ще се вземат петте най-добри резултата в съответния клас .

На официалното закриване 22.12.2014 год. от 12.30 часа за учениците от I –ви до ХІІ- ти клас в Актовата зала на училище “Иван Вазов” в Поморие ще бъдат обявени резултатите и ще бъдат връчени наградите на индивидуалните и отборни първенци.