Нова книга на академик Черньо Чернев

unnamedВ навечерието на националния ни празник 6 септември 2016 г. – Ден на съединението на Княжество България и Източна Румелия, излезе от печат най новата книга на нашия съгражданин, академик Черньо Чернев.

Единадесетата по ред авторска книга „Българите в Крим-история, факти, тайни, НЛО и легенди” е библиографско издание на луксозна хартия, дълбок цветен офсет с 350 страници и 128 оригинални цветни и архивни снимки.

Те е  създадена в резултат на поканата отправена към нашия съгражданин да участвува със свой доклад в Международната научна конференция „Български срещи” в Република Крим, проведена в началото на месец ноември 2015 г. Организирана от Регионалната национално-културна автономия на българите „Отец Паисий” в Република Крим с ръководител големия български патриот Иван Абажер и неговия екип от родолюбиви българи.

Първи от българската група ми дадоха думата да прочета приветствието от името на МАБИКВ  българската група селектирана от домакините бяха включени акад. Черньо Чернев, професорите Иван Маразов, Ваня Добрева, Николай Ников и ексдипломата Дочо Шипковенски-главен секретар на организацията на Обединените българи, както и двама известни български журналисти Теодор Коруев и Исак Гозес. С присъствието на групата български учени в престижната научна  конференция бе пробита успешно информационната блокада на Република Крим.

Председателя на МАБИК-Международна академия по българознание, иновация и култура академик Владимир Цонев в своята рецензия „Дръзновение полет на изследователя” споделя, че основната идея на автора винаги е била християнството като основа на държавността. Прелитайки образно казано през вековете от българското черноморие до древната земя на Анатолия, преплувайки до античните гръцки острови и докосвайки се до виденията на древните манастира в Метеора, с легендите витаещи над монашеската република Света гора, той спира и в загадъчния полуостров Крим.

Автора  успя да се докосне до неговата история, да посети интересни места свързани с навлизането на християнството  и първоначалното покръстване извършено от св.апостол Андрей Първозванни. За княз Владимир, който получава своето кръщение в Херсонес, за да приеме след това и покръстването на цяла Русия с тази благословена от Бога религия.

Академик Чернев привлече вниманието на всички участници с аналитичните му беседи и научни съобщения подкрепени с исторически факти и аргументи. Важна част от историята на Крим е свързана с наличието на компактна маса българи, живеещи тук от векове. За тях и за други любопитни подробности авторът разказва твърде обширно и образно при срещите си с учени и обикновени граждани. Една пъстроцветна картина на ежедневието в тази страна ще привлече вниманието на читателите.

Странните загадки от векове, прелитания на НЛО, подземни тунели в които се крият подводници са част от лавината информация и събития, преплетени от вековете в едно цяло –историята на Република Крим. Увлекателно той разказва за подземни и подводни пирамиди с неустановени параметри и функции. За времето, паралелните светове, парапсихологичните опити на руските учени и секретните служби на тайнствената организация „Аненербе” на Хитлер по тези земи.

За лунната база под столицата Симферопол /град на съгласието/, за българските легенди с тракийски корени и българската национална бродерия на кримските българи в които се крият тайни послания. В поредица от статии спиращи дъха на неговите читатели акад. Чернев разглежда и анализира философски  религията като крепител на морала. За думите, които влияят на човешкото ДНК.

Той отново предизвиква изследователите с нови разкрития, с легендите за намерените свети мощи от нашите апостоли Кирил и Методий. Анализира символите и знаците прието от обществото и повдига завесата на тайните общества, които са били част от многовековната история на тази Република Крим.

Публикуването по негова молба научни доклади на руски учени е една естествена  и доказана връзки между българския и руския език. Философските му изповеди, че винаги новите открития са били спорни или оспорени е в контекста за недоизказаните мисли за българското хоро и връзките му с Космоса.

За нашите съграждани ще бъде крайно интересно да прочетат доклада на професор Николай Ников участник в научния форум за винарството на българите в Крим.

45
арх. сн – Черньо Чернев на крайбрежния булевард в Ялта през 1985 г. със сина на писателя Шолохов. вляво от него и неговата съпруга Виолета-втората от дясно, дъщеря на екс премиера Антон Югов

Неговото  присъствие в научния свят на Европа е подкрепено с покани за нови участия в международни форуми и през настоящата 2016 година. Приет е неговия доклад „За философията на туризма”, който ще излезе в Научния сборник по повод  9-я Черноморски туристически форум под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова. Той ще се проведе в средата на октомври във Варна.

Получените покани за официално представяне на неговата поредна книга в Република Крим и отделно за Поволжието е доказателство за приноса му в изследванията на такава деликатна тема като християнството. Гаранция за това са признанията на руската църква и държавното ръководство на Руската федерация, че нашия съгражданин акад.Черньо Чернев е първия европеец който написа книга за Република Крим след присъединяването и към майка Русия. С присъствието на групата български учени в престижната научна бе пробита успешно информационната блокада на Република Крим.

Изпълнява се Завета на кан Кубрат-Съединението прави силата и българите зад граница са част от България днес и Во Веки Веков!

 

 

1 коментар

  1. Шаукат Богданов

    Уважаемый господин Черньо Чернев! ПОЗДРАВЛЯЮ С ВЫХОДОМ ОЧЕРЕДНОЙ КНИГИ!