Новият служебен кабинет се закле, предсрочните парламентарни избори са на 27 октомври

Държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състава, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. С друг свой указ президентът насрочи за 27 октомври предсрочните парламентарни избори.

На извънредното заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен Радев, положиха клетва пред депутатите. Това се случи в присъствието на държавния глава и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Начело на правителството застава отново Димитър Главчев. Рокади има в МВР, където Калин Стоянов беше сменен от настоящия шеф на Националната полиция Атанас Илков. Смени има и в още два ключови сектора. Мястото на Георги Гвоздейков в Министерството на транспорта заема Красимира Стоянова, а дипломацията и външните работи се заема от Иван Кондов.

Основната задача пред новото правителство е провеждането на предсрочните парламентарни избори. От тях ни делят точно два месеца, в които ще трябва да бъде направена цялата организация.

Освен това, заради напредването на времето вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще трябва да подготви проект за Бюджет 2025 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *