Община Поморие е срещу шоковото поскъпване на водата

Кметът на община Поморие Иван Алексиев възложи изготвяне на жалба до Административен съд – София, с искане на отмяна на решението на КЕВР за цената на водата в област Бургас и конкретно за община Поморие.

Жалбата е във връзка с позицията на Асоциация по ВиК – Бургас (АВиК-Бургас) и твърдението, че увеличението на ВиК услугите и предстоящите инвестиции, залегнали в Бизнес плана за 2022 – 2026 г. в област Бургас са приети единодушно и без забележки от членовете на асоциацията, сред които е и Община Поморие.

„Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, но по предложената Подробна инвестиционна програма на „ВиК“ ЕАД – гр. Бургас, единствено Община Поморие гласува „против“ с мотиви, че тя не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора. Направените от мен предложения не бяха приети на общото заседание на АВиК-Бургас, а Общински съвет -Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас“, каза кметът Алексиев.

2 Отзиви

  1. Когато увеличиха водата преди няколко години в размер подобен на сегашния, да не би “инвестициите” да допринесоха за подобряване на услугата?
    Състоянието се влоши! Стана трагично, а следващия сезон ще е още по лош, от към качество на предоставяната “услуга”.
    Община Поморие не трябва да се жалва, а да завежда дела срещу оператора.
    Препоръчвам гражданско неподчинение, ако увеличението не бъде премахнато! Общината с жалби няма да постигне нищо, както и самият Кмет се изрази.
    В същото време същите тези дружества увеличават заплатите с 15% всяка година до следващия период (2026 г., ако се не лъжа).

    • мишо щерев балинов

      Нито инвестиции нито гласа на народа се чу. Поморийци са ларж и плащат като попове защо да си развалят рахатръка да протестират пред ВиК Бургас и асоциацията на вик от крадливи калинки.