Общонационалният земеделски протест продължава

След блокадата на десетки възлови участъци и кръстовища в цялата страна земеделците подкараха тракторите си към столицата. На място ще са представители на всички 26 браншови сдружения от инициативния комитет на протестите, съобщиха от Българския фермерски съюз. Очаква се в протестните действия да се включат около 600 тежки машини, които ще престоят на специално обособени терени на подстъпите към столицата.

Заради синдикалния протест на миньори и енергетици влизането на тежка техника в центъра на София се отлага до ранния следобед. По този начин протестиращите земеделски производители дават срок до около 15:00 часа, за да бъдат изпълнени исканията им.

Очаква се пътувалите цяла нощ от различни части на България трактори да бъдат паркирани около Долни Богров, където в 10 ч ще се съберат всички протестиращи фермери. Някои от колегите им обаче заеха позиция на друг вход на София още от снощи, готови да отстояват исканията си

А земеделските производители от Югоизточна България са в готовност и днес да блокират движението на пътен възел “Петолъчката”. Производителите заплашват и с безсрочна блокада на основното кръгово кръстовище между Северна и Южна България, ако исканията им не бъдат удовлетворени.