Победа с 1:0 на България над Северна Ирландия

Българският национален отбор по футбол посрещна Северна Ирландия във втория си мач от Група 3 на Лига „C” на новия сезон в турнира Лига на нациите. Двата отбора се изправиха един срещу друг в мач от Група 3С в Лигата на нациите.  Резултатът е победа с 1:0 на България пред погледа на Христо Стоичков и Красимир Балъков. Тимът на Илиан Илиев изигра солиден двубой пред над 12 000 фенове на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Победата за “трикольорите” дойде след гол на Кирил Десподов, но и с перфектната асистенция на Алекс Колев.

Победата за България можеше да бъде и по-изразителна, но на два пъти гредата спасяваше вратаря Бейли Пийкок-Фаръл. От другата страна на игрището, отбраната ни бе изключително стабилна и заедно с Димитър Митов не допусна някакви драматични мигове, за които може да споменем в тези встъпителни редове.

Така след първата си победа от месец март, хората на Илиан Илиев се изравниха с Беларус на върха в група С3. По-рано днес “белите криле”, малко изненадващо надвиха Люксембург, и по този начин също имат 4 точки като “лъвовете”. Северна Ирландия остава на третата позиция с три пункта.

На 12 октомври България ще има ново домакинство в Лигата на нациите. Това ще се случи срещу Люксембург, който е на последната позиция в група С3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *