Пожарът на Беклемето е овладян

Изключително сложна бе ситуацията заради пожара в района на Карловското село Кърнаре. Имаше няколко огнища, теренът – недостъпен за техника, с много отвесни скали. Хеликоптерите от Чехия бяха на мястото и гасиха. Алпинисти от пожарната и доброволци   доближиха максимално пожара, в опит да бъде овладян. Това заявиха днес премиерът Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи  Калин Стоянов, които посещават местата на пожарите

Пожарът в района на Беклемето е потушен, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Падналият в района дъжд спомогна за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват “Стенето” служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив. В операцията се включиха и два специализирани хеликоптера.

Премиерът Главчев е разговарял с кмета на Карлово, който е съобщил, че към момента няма хора, които да са потърсили помощ за настаняване, съобщиха от правителствената пресслужба. Въпреки това има готовност да се реагира при нужда. До момента пред социалните служби няма заявени потребности от настаняване на хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *