През следващите 7 дни в страната ще е слънчево и горещо

От Националния институт по метеорология и хидрология обявяват червен индекс за пожароопасност в Северна България – от Видин до Велико Търново и Русе включително, в Горнотракийската низина и в районите на Странджа, Сакар и Източните Родопи, както и по долината на река Струма. По тези места в следващите две денонощия са възможни бързоразпространяващи се силни пожари, трудни за овладяване.

Жълт код за високи температури обяви НИМХ за утре в цялата страна, 12 август. Метеоролозите призоваха да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради очакваните високи температури.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

А синоптиците от Meteo Balkans съобщават, че и през следващите 7 дни, в страната ще е по-често слънчево и горещо. Ще се повишава и вероятността от нови горски пожари. Валежи се очакват след сряда.

Времето във вторник ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 18°С и 22°С, а максималните – между 35°С и 40°С. Ще духа слаб източен вятър.

В сряда ще бъде предимно слънчево и сравнително горещо. След обяд над Западна и Северозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на отделни места ще превали и прегърми.

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Минималните температури ще са между 20°С и 22°С, а максималните – между 35°С и 39°С. Ще започне и слабо понижение на температурите.

В четвъртък и петък на много повече места от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи, придвижени от гръмотевици, като цяло явленията ще са изолирани, но атмосферата ще се лабилизира.

Температурите ще се задържат без съществена промяна, максималните ще са предимно между 34° и 39°.

Времето през уикенда ще е предимно слънчево и горещо. Очакваните температури ще са между 35°С-38°С. Над Западна и Южна България ще се развиват гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *