Прогноза за месец септември 2024 година

Септември е месец, който предлага разнообразие на звездното небе. Има значими астрологични събития, които ще предопределят тенденциите в живота ни занапред. Затова е важно да минем през този период осъзнато и доколкото можем – с мъдрост.
Месец, през който можем да направим всичко, което отлагахме през август.
Едни от значимите събития в астрологията и сериозен инструмент за прогнозиране това са Затъмненията. Те могат да бъдат Слънчеви и Лунни.
Слънчевите затъмнения се случват на Новолуние, а Лунните – на Пълнолуние и светилата правят съвпад с Северния и/или Южния лунен възел, които от своя страна са важни кармични точки. Северният Лунен възел в личния ни хороскоп показва, какъв урок имаме да научим в този живот, а Южният – каква опитност сме натрупали в минали прераждания. Южният възел показва сфера и качества, в които сме много добри. Това е всичко познато и много често съм забелязала, че играе ролята на наша втора природа, фундаментални черти на характера, почти като ролята на слънчевия ни знак.
Събития, които се случват на затъмнения са много по-важни от тези, които се случват на новолуние или пълнолуние. А още по-значими са, когато минават през лична планета в рождения ни хороскоп.
На 18 септември е Лунното затъмнение в Риби, а на 2 октомври е Слънчевото затъмнение във Везни.
Ето какви са основните ми препоръки през този период:
– Планирайте проектите си месец преди и след Слънчевото и месец преди и след Лунното затъмнение.
– Наблюдавайте внимателно информацията, която достига до вас, независимо през кого минава, защото може да научите важна истина за някого особено на Лунното затъмнение.
– Така също Лунното затъмнение кулминация на определен казус, изкарва на повърхността тайна и прави хората твърде емоционални.
– Времето „се забързва“ през месеца, нямате много опции за действие, затова останете фокусирани.
– Бъдете готови за рязка смяна на плановете, защото ситуациите са като „спуснати свише“ и не зависят от вас. Затова пуснете контрола.
– Някои хора могат да напуснат живота ви завинаги.
Важно е да се отбележи, че при всеки човек Затъмненията ще повлияят на различна сфера от живота, а това зависи в кой дом от рождения хороскоп те попадат.
Ето и останалите важни астрологични събития през месеца:
– До 20 септември – Слънце в Дева опозиция Сатурн в Риби – този аспект се задържа още от август и изправя хората пред ситуации, които са неприятни и ограничаващи, особено от държавните институции. Може да се случат събития, повлияни от политически решения или сблъсък с авторитети и началници. Бюрократизъм. Внимателно следвайте установените правила. Слънцето в Дева засилва разсъдливостта и предпазливостта, което ще се повлияе положително.
– На 2 септември Плутон за последен път влиза в Козирог и става ретрограден през целия месец. Този преход от Водолей в Козирог засилва вътрешното напрежение. Все едно очакваме всеки момент да се взриви „емоционалната бомба“ в нас. Не се учудвайте ако усещате безпричинно притеснение, имате лоши предчувствия и прилив на гняв. Начините да изразходите тази енергия е през енергийни и медитативни практики, дълги разходки, интензивен спорт (по възможност не екстремен) и контрастни душове.
От ноември Плутон ще влезе окончателно във Водолей, където ще транзитира почти 20 години.
– На 3 септември в 3,37 часа българско време е Новолунието в Дева. Двете светила обаче стоят срещу Сатурн, а той дава спънки ако решим точно в този ден да стартираме нов проект – дава известно забавяне и е добре да се заредим с търпение.
– На 4 септември Марс преминава в Рак. Външния напор спада, това е слаб знак за Марс, но за сметка на това не позволява да се отказваме лесно. Може би по-бавно, но с подкрепа и побутване се стига до заложената цел.
– От 1 до 12 септември Уран е статичен. Когато една планета от директно движение преминава в ретроградно и обратно, има период, през който стои на едно място т.е. статична е. Точно през този период качествата на планетата са силно проявени. А Уран отговаря за независимостта, бунтарството, непредвидимото, прозренията, висшия ум, духовното знание в частност астрологията, авиацията, технологията и иновациите, интернет.
В статичната фаза на Уран може да се очаква проблеми с техниката, но според мен по-важно е емоционалното напрежение. Уран може да създаде ужасно безпокойство.  Защото ние хората най-много се боим от промените. Искаме да сме сигурни, че нещата са точно такива, каквито сме ги оставили за последно – и емоционално, и материално. Внезапните промени ще ни се сторят твърде разстройващи. Лечението на Урановата криза е чрез звездите – буквално и косвено. Дали ще изкачите планина, за да сте по-близо до тях или пък ще ги погледате нощем, няма значение-все ще ви успокоят. Другият начин е да си запишете час с астролог – този контакт ще разреди напрежението.
Но пък е прекрасен период за изследователи, астролози, научни работници, изобщо всеки, който борави интензивно с ума си. Прозорливостта е най-творческото измерение на Уран, но не чувствено и интуитивно, а по-скоро като пророческо прозрение, връхлитащо като мисъл.
– От 1 до 10 септември Меркурий прави квадрат с Уран, а това засилва безпокойството, нервността и избухливостта още повече. Бъдете внимателни по време на път.
Добър период за обучения и изпити, отлична концентрация.
– Почти през целия месец на небето се задържа една хармонична конфигурация, наречена от астролозите бисекстил, включваща три висши планети Уран- Нептун- Плутон (от 12 юли до 22 ноември). Тази конфигурация е символ на реализация и постигане на резултати, които касаят обществото като цяло. Положителни промени. Това също внася успокоение, че не всяка ситуация, свързан с трите планети ще завърши драматично и разрушително. Дори напротив-можем да очакваме добър завършек.
– На 10 септември Меркурий за втори път влиза в Дева и ще остане там почти до края на месеца. Този преход настройва ума на работна вълна, общуването става по делово, изказа по подреден. Намаля се времето в празни приказки. Подходящо време за работни съвещания, планиране, правене на отчети. Повишено внимание и прилежност.
– На 22 септември Слънцето прави преход във Везни. Това е добър период за разрешаване на спорове, постигане на споразумения и намиране на справедливост. Време за повишаване на авторитета, професионалния имидж и достигане на популярност. Засилва се желанието за флирт и интимни срещи, както и естетическия усет.
На 22 септември е и есенното равноденствие и бележи началото на есента в Северното полукълбо и пролетта в Южното полукълбо.
Още древните са извършвали различни ритуали на равноденствие, но българската традиция отбелязва празника с Кръстовден. В народните поверия се смята, че на този ден „денят се кръстосва с нощта“.
Много магични ритуали са се извършвали по нашите земи. Много знание за всемира се съдържа във всеки един български традиционен празник. Но погрешно се счита, че са следствие на християнската религия. Обредите и обичаите са всъщност почитане на природните сили и вселенските закони, до които нашите предци са имали достъп.
Ние още се опитваме да спомним…
Прекрасен септември!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *