Продължават да разясняват на собствениците на сгради, допустими по Програмата за енергийна ефективност

Кметът Иван Алексиев инициира разяснителна кампания във връзка със стартирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради големия интерес от страна на живущите в сградите, допустими да кандидатстват в програмата, на информационните срещи присъства лично кметът и екип от общинската администрация,съобщиха от пресцентъра на Община Поморие..
От 44 бр. многофамилни жилищни сгради в гр. Поморие, на основното условие в сградата да има минимум 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение и да е един от трите вида строителство (едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигани плочи или едроплощен кофраж), отговарят общо 13 блока.
Блоковете с номера 22 и 24 в кв. „Свобода” могат да участват като една сграда, поради факта, че фасадите на двата блока са долепени и не е възможно да бъдат санирани като отделни сгради.
В разяснителна презентация, на всяка от срещите началник отдел „Управление на проекти” Георги Петков представя условията за кандидатстване, задълженията на общината, мерките, които ще бъдат финансирани и тези, които не са включени в програмата. На въпросите с правен характер отговаря началник отдел „Правно и нормативно обслужване” Кристина Демирева, а строителните и конструктивни дейности разяснява началник отдел „Устройство на територията и опазване на околната среда” инж. Илияна Калудова.
„Националната кампания за енергийна ефективност е държавна политика, от която ние можем да се възползваме успешно. Това е шанс не само да удължим живота на блоковете, но и да променим визията на нашия град. Пред вас съм, за да заявя, че ние имаме капацитета и готовността да се справим с това предизвикателство, както и да ви уверя, че Общината поема пълната гаранция за изпълнението на програмата. За да се случи всичко това обаче е най-важно да имаме вашето доверие, желание и единодушно решение да участвате в програмата. Ние сме готови да ви укажем всякаква подкрепа и съдействие”, е казал по време на разяснителната кампания кметът Иван Алексиев

1 коментар

  1. 1. Не са собственици на сградите, а на идеални части от тях!
    2. Санирането не удължава живота на сградите!
    3. Общината не може да даде гаранции най-малкото защото не е изпълнител!