Пътна полиция проведе специализирана проверка на шофьори в Бургас

Служители от Областната дирекция на МВР-Бургас осъществиха специализирана проверка за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта на шофьори на ключово кръстовище в града. Акцията е в партньорство с Главна дирекция „Национална полиция“ в дългогодишната социално-отговорна кампания Алкохолът е лош шофьор. Инициативата на „Каменица“ АД има за цел да информира водачите зад волана за последиците от шофирането в нетрезво състояние, важността на отговорната консумация на алкохол и разумното отношение на всички участници в движението по пътищата.

Областната дирекция на МВР-Бургас на местата за контрол на кръстовището, образувано от ул. “Булаир” и ул. “Константин Фотинов”, присъстваха и представители на „Каменица“ АД. Руслан Атанасов, зонов мениджър „Продажби“ в компанията, предостави на водачите информация за кампанията, като подчерта важността на нейните послания. Всички шофьори, които по време на акцията бяха напълно изрядни, получиха пакет с безалкохолни бири от портфолиото на „Каменица“ АД, както и стикер за автомобил „ш0фьор за пример“.

Още специализирани съвместни проверки са предвидени до края на септември на ключови кръстовища с интензивен трафик в София и във Велико Търново. По време на акцията в Пловдив, проведена миналата седмица, бяха проверени над 30 шофьори, от които 100% дадоха нулеви проби за алкохол в кръвта.

„Алкохолът е лош шофьор“ вече 16 години провокира темата за безопасността на пътя и диалога между обществото, бизнеса, институциите и неправителствените организации за това, че не трябва да се шофира след употреба на алкохол, защото на пътя водачите са отговорни не само за своя личен живот, но и за този на всички около тях.

Социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор“ е част от стратегията за устойчиво развитие на „Каменица“ АД. Инициативата има отличие за най-добра кампания за пътна безопасност в страната от комисаря по транспорт към Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *