Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско през изминалите дни съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 09.06.т.г. около 12.25 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 359 в посока Бургас, поради  движение с несъобразена с релефа на пътя скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, лек автомобил «Ситроен С 3», със старозагорска регистрация, управляван от 57 -годишна старозагорка, която с контузия на гръдния кош, е прегледана и настанена за лечение в болница «Сърце и мозък».

На 09.06.т.г. около 13.02 ч. на бургаската улица «Тодор Александров» / до скоростното измервателно табло в посока Созопол/, л.а. «Нисан Примера», с бургаска регистрация, управляван от 46- годишна бургазлийка, поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост, застига и блъска отзад намаляващия скоростта си и спиращ лек автомобил «Тойота Ярис», със софийска регистрация, управляван от 80- годишен софиянец.  От ПТП пострадала съпругата на софиянеца – 77 годишна жена, която с две счупени ребра, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

На 09.06.т.г. около 16.40 ч. в руенското село Ясеново, поради движение с несъобразена скорост в прав участък и блъскане на пресичащо пътното платно куче, самостоятелно катастрофира мотоциклет «Вонсим», с бургаска регистрация, управляван от 63 -годишен мъж от с. Речица, който с «политравматизъм» и в тежко състояние с опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Дева Мария» в кв. «Ветрен».

На 10.06.т.г. около 20.50 ч. на крайбрежната алея пред хотел «Гларус» в Слънчев бряг индивидуално електрическо превозно средство, без табела с регистрационен номер, преотстъпено от 46- годишен молдовски гражданин на десет годишния му син, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол блъска движещите се по пешеходната алея двама унгарски туристи / 40- годишна жена и 6 -годишния й син/, които са прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение с леки наранявания, без опасност за живота.

На 11.06.т.г. около 10.50 ч. на пътя Бургас – Приморско, км.38.550 / в близост до магазин «Максмарт»/, лек автомобил «БМВ 320 Д», с плевенска регистрация, управляван от 34- годишен мъж от плевенското село Бяла вода, движейки се в посока Созопол, предприема ляв завой, нарушавайки забранителната пътна маркировка, като отнема предимството на движещия се направо в същата посока лек автомобил «Сеат Кордоба», с варненска регистрация, управляван от 39 -годишна жена от Варна. От ПТП пострадало 10- годишното момченце на варненката, пътуващо на задната седалка в л.а. «Сеат». Детето с контузия на коремната стена и гърба, без опасност за живота, е откарано в УМБАЛ – Бургас.