Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско през почивните дни съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 11.05.т.г. около 12.15 ч. на кръстовището на улиците «Ал.Г.Коджакафалията» и «Петрова нива» в ж.к. «Меден Рудник», при нормално работеща светофарна уредба, лек автомобил «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 38 -годишна бургазлийка, поради ограничена видимост от съседен автомобил допуска пътен инцидент с преминаващата на червен светофар 39- годишна пешеходка от Бургас, която с контузия на горната част на тибията на левия крак, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 11.05.т.г. около 18.00 ч. по пътя с. Добромир – с. Ябълчево, общ. Руен, мотоциклет «Сузуки ГСХ-Р 600», със смолянска регистрация, управляван от 29- годишен мъж от Добрич, предприема изпреварване на лек автомобил «Фолксваген Туран», с бургаска регистрация, управляван от 46 -годишен бургазлия, в условията на десен завой и забраняваща пътна маркировка, като при навлизането в насрещната пътна лента, се удря в насрещно движещ се товарен автомобил «Мерцедес Актрос» с прикачено ремарке, с бургаска регистрация, управляван от 38 -годишен бургазлия. След сблъсъка с товарния автомобил, мотоциклетът се удря и в лекия автомобил, който изпреварва. Водачът на мотоциклета с фрактура на лявата ръка и съмнение за пукнат далак, с опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на болница «Дева Мария».

На 11.05.т.г. около 21.17 ч. на бургаския булевард «Иван Вазов» в посока ул. «Цар Петър», срещу бл. 55 до автобусната спирка, автобус «Ютонг», с бургаска регистрация, собственост на «Бургас-бус» ЕООД, управляван от 50 -годишен бургазлия, потегля рязко, в резултат на което на пода в автобуса пада 67- годишна бургазлийка, която с контузия на гръдния кош, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

На 12.05.т.г. около 10.40 ч. на пътя Айтос – Бургас, поради движение с несъобразена спрямо пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се челно в крайпътно дърво, л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 61 -годишна жена от айтоското село Съдиево, която с фрактура на таза и на втори шиен прешлен, е настанена за лечение в отделение «Ортопедия» към болница «Сърце и мозък», без опасност за живота.