Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 28.06.т.г. около 11.00 ч. на автомагистрала «Тракия» в посока Бургас, в условията на прав пътен участък, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно мотоциклет «Уайлдфайър», с ямболска регистрация, управляван от 55 -годишен ямболия,. Водачът не е получил сериозни наранявания / прегледан е, но отказал хоспитализация/.

На 28.06.т.г. около 19.34 ч. на автомагистрала «Тракия», в условията на прав пътен участък, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътна отводнителна канавка и преобръщайки се извън пътното платно, лек автомобил «Сеат Ибиза», с пазарджишка регистрация, управляван от 25- годишна жена от Велинград, която със счупен череп, хематом на главата и белодробна контузия, с опасност за живота, е транспортирана за лечение до старозагорската болница «Проф. Д-р Стоян Киркович».

На 28.06.т.г. около 20.50 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за нанесена материална щета по паркиран л..а «Тойота версо», с бургаска регистрация, паркиран пред хотел «Грийн Лайф» в Созопол – установено е, че 20- годишен мъж от Русе при преминаване покрай автомобила безпричинно нанесъл удар по предната лява врата. Мъжът бил във видимо неадекватно състояние, като се държал арогантно и говорил несвързано. Опитал се няколкократно да осуети полицейската проверка, като при задържането му оказал яростна съпротива. По случая е образувано бързо производство.

На 29.06.т.г. около 14.10 ч. на кръстовището на бургаските улици «Цар Борис I» и «Цар Калоян», лек автомобил «Грейт Уол Волекс», с бургаска регистрация, управляван от 18- годишен бургазлия /със стаж 2 месеца/ не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимството блъска правомерно движещия се по ул. «Цар Калоян» лек автомобил «Фолксваген Поло», със старозагорска регистрация, управляван от 39- годишна жена. От ПТП пострадало 13 -годишно момиче, возещо се в л.а. «Фолксваген», което с натъртване на гръдния кош, е прегледано и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

На 29.06.т.г. около 19.10 ч. на пътя от с. Житосвят към автомагистрала «Тракия», лек автомобил «Сеат Ибиза», с габровска регистрация, управляван от 56 -годишен габровец предприема ляв завой към пътния възел на автомагистралата, като не пропуска и блъска насрещно движещия се лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 23- годишен мъж от с. Екзарх Антимово. От удара «Сеатът» се завърта на пътното платно, а «Фолксвагенът» излиза извън пътното платно и спира в крайпътна отводнителна канавка. От ПТП пострадали : водачът на лекия автомобил «Фолксваген Пасат» / получил контузия на гръдния кош, без опасност за живота, прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение/, неговата 44 -годишна спътничка от с. Екзарх Антимово /получила разкъсно-контузна рана на главата, без опасност за живота, прегледана в болница «Дева Мария», но отказала хоспитализация/ и четири годишната дъщеря на 44 -годишната жена / получила фрактура на лявата предмишница, без опасност за живота, прегледана в болница «Дева Мария» и освободена за домашно лечение/.

На 29.06.т.г. около 23.00ч. на несебърската улица «Хан Крум» до хотел «Котва», в посока от Несебър към Слънчев бряг, по неустановени до момента причини, самостоятелно катастрофира мотоциклет «Сузуки», с бургаска регистрация, управляван от 27 -годишен бургазлия, с който се придвижвала и 18 -годишна бургазлийка. От ПТП пострадало момичето, което с повърхностни охлузвания, е настанено за лечение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас.

На 29.06.т.г. около 23.30 ч. на ул. «Самуил» № 1 в с. Дебелт, общ. Средец, л.а. «Рено Мастер», с бургаска регистрация, управляван от 23 -годишен мъж от с. Ръжица, поради неспазване на дистанция застига и блъска движещия се пред него 16 годишен велосипедист от с. Дебелт, който получил леки наранявания / прегледан и освободен за домашно лечение/.

На 29.06.т.г. около 23.45 ч. на пътя Бургас – Приморско, мотоциклет «Сузуки СВ 1000 С», със софийска регистрация, управляван от 43 -годишен софиянец / употребил алкохол с концентрация – 0.76 промила/, поради движение с несъобразена скорост блъска преминаваща през пътното платно сърна. От пътния инцидент пострадали : мотоциклетистът / получил мозъчно сътресение, настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас и неговата 44- годишна спътничка от Ямбол, който с фрактура на черепа и травма на гръдния кош, е настанена за лечение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас.

На 30.06.т.г. около 16.15 ч. на ул. «Съединение» в Приморско възникнал пътен инцидент с материални щети, при който лек автомобил «Форд Ескорт», с търговищка регистрация, управляван от 45 -годишна жена от Приморско, поради неспазване на дистанция блъска л..а «БМВ Х 5 М Компетишън», с бургаска регистрация, управляван от 41- годишен бургазлия. Жената е тествана за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 3,47 промила /отказала е да даде кръв за химичен анализ/. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На 30.06.т.г. около 20.50 ч. на пътя Бургас – Варна,  поради движение с  несъобразена с пътните условия скорост в условията на остър ляв завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела и излизайки извън пътното платно, лек автомобил «Опел Астра», с варненска регистрация, управляван от 61- годишна жена от Варна, която с контузия на главата, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас. От пътния инцидент са нанесени материални щети по около 5 м. пътната инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *