Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 12.07.т.г. около 01.40 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 213.5, поради движение с несъобразена скорост самостоятелно катастрофира л.а. «Ситроен Берлинго», с бургаска регистрация, управляван от 23- годишна бургазлийка, която с травма на главата, е прегледана в УМБАЛ – Бургас, но отказала хоспитализация / освободена е за домашно лечение, без опасност за живота/.

На 12.07.т.г. около 14.15 ч. на пътя между карнобатските села Лозарево и Невестино, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, лек автомобил «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 19- годишен мъж от с. Невестино / със стаж 5 месеца/, който с черепно-мозъчна травма, фрактура на черепа и множество счупени ребра, е настанен за лечение в отделение «Реанимация» към болница «Сърце и мозък», с опасност за живота.

На 12.07.т.г. около 18.00 ч. на ул. «Черно море» пред №19 в Приморско, поради движение с несъобразена скорост индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 32 -годишен софиянец / с което се придвижвало и девет годишно момче от София/ блъска пресичащата уличното платно 55 годишна жена от с. Сестримо, която с контузна рана в областта на дясното ходило, е насочена за образна диагностика в Бургас поради съмнение за фрактура на метатарзалните кости.

На 12.07.т.г. около 19.42 ч. на пътя Созопол – Бургас, непосредствено след пътен възел «Крайморие», лек автомобил «Сеат Ибиса», с варненска регистрация, управляван от 31- годишна жена от с. Зидарово, общ. Созопол / стаж, като водач – 2 месеца/ при включване от пътния възел в главното платно отнема предимството и допуска пътен инцидент с автобус «Мерцедес 905», с бургаска регистрация, управляван от 37- годишна бургазлийка, превозващ 12 полски туристи от Приморско към Летище – Бургас. В резултат на сблъсъка микробусcj се преобръща, като леко пострадали са осем полски туриста, прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

На 14.07.т.г. около 11.40 ч. на пътя Ямбол – Средец, км. 204+350, при излизане от ляв завой и навлизане в прав пътен участък в посока Средец, поради движение с несъобразена скорост самостоятелно катастрофира, преобръщайки се по таван л.а. «Сузуки Марути», с ямболска регистрация, управляван от 40- годишен мъж от Ямбол / стаж, като водач – 8 години, с отнета по съдебен ред шофьорска книжка /. От ПТП пострадали водачът на автомобила и неговия 40 годишен спътник, също от Ямбол, които получили мозъчно сътресение и охлузване по тялото / настанени са за наблюдение в УМБАЛ – Бургас/.

На 14.07.т.г. около 13.00 ч. на автомагистрала «Тракия», км.338 +500 в посока София, на прав пътен участък, поради движение с несъобразена с релефа на местността ,характера и интензивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, лек автомобил «Фолксваген Пасат», с кърджалийска регистрация,управляван от 88- годишен мъж от Кърджали, който с контузия на глава, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас. От ПТП са нанесени материални щети по четири колчета и три предпазни мантинели.

На 14.07.т.г. около 20.15 ч. на ул. «Несебър» в с. Равда, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в тротоара, индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 53 -годишен руски гражданин. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 2.53 промила. Настанен е за лечение в болница «Сърце и мозък» с общи контузии.

На 15.07.т.г. около 06.37 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 332+850, лек автомобил «Мерцедес С 200 CDI“, с врачанска регистрация, управляван от 63 годишен мъж от враченското село Учиндол, поради загуба на контрол, катастрофира самостоятелно, блъскайки се в разделителна мантинела. След скъсването й автомобила се блъска в част от отводнителна система, част от предпазната оградна мрежа, като спира в крайпътната нива. От ПТП пострадал водачът на лекия автомобил, който с натъртвания в областта на гръдния кош и лек хематом в областта на главата, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» на болница «Сърце и мозък». Нанесени са материални щети по пътната инфраструктура / нарушени са 15 елементи от металната еластична преграда, 18 колчета между тях, шест бетонни оградни колове, 30 м. оградна мрежа и два бетонни елемента от отводнителната система/.

На 15.07.т.г. около 17.30 ч. на ул. «Свети Власий» пред хотел «Мока» в Свети Влас лек автомобил «БМВ 560 L», с немска регистрация, управляван от 20- годишен немски гражданин, пристигнал в България на 12.07.т.г. и отседнал в Свети Влас, по неустановени до момента причини блъска 68- годишна пешеходка от Добрич. Жената получила фрактура на лявата ръка и травми по главата и гръдния кош.

На 15.07.т.г. около 23.40 ч. на пътя Айтос – Провадия, км. 89, л.а. «Мазда 5», с бургаска регистрация, управляван от 34- годишен мъж от руенското село Снежа, движещ се от Провадия към Айтос, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над управлявания автомобил и навлизайки в насрещната пътна лента, допуска пътен инцидент с правомерно движещия се л.а. «Фолксваген Голф», с шуменска регистрация, управляван от 20- годишен мъж от Варна. От ПТП пострадали водачите на двата автомобила, като 34 -годишният мъж с разкъсване на черния дроб, е настанен за лечение в болница «Дева Мария», с опасност за живота, а 20- годишният варненец с фрактура на лявата ръка и изкълчване на лявото бедро, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък», без опасност за живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *