Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през изминалите дни съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 18.07.т.г. около 08.47 ч. на карнобатската улица «Христо Кабакчиев» до «Златно езеро», поради движение с несъобразена скорост товарен автомобил «Ивеко», с бургаска регистрация, управляван от 61 -годишен мъж от с. Крумово Градище, общ. Карнобат отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека 64 -годишна карнобатлийка, която с контузна рана на главата, е настанена за лечение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

На 19.07.т.г. около 10.45 ч. на пътя между руенските села Вресово и Ябълчево, км. 80+500, лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 48 годишен мъж от руенското село Струя навлиза частично в насрещната пътна лента и се удря в правомерно движещия се там лек автомобил «Фолксваген Голф», с румънска регистрация, управляван от 55 -годишен румънски гражданин. От ПТП българския водач е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на болница «Дева Мария» – кв. «Ветрен» с пет счупени ребра, травмиран бял дроб, многофрагментна открита фрактура на лявото бедро и подбедрицата / с опасност за живота/, а румънския водач – с фрактура на реброто е прегледан в болница «Дева Мария» – кв. «Ветрен» и освободен за домашно лечение. Пострадали са още : пътуващия в българския лек автомобил «Фолксваген» 17 -годишен младеж от с. Струя / син на водача/, който със счупване на кости на горната челюст, без опасност за живота, е настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас и пътуващите в румънския лек автомобил «Фолксваген» : 52 годишна румънска гражданка / съпруга на водача/, която с контузна рана на главата, без опасност за живота, е настанена за лечение в болница «Сърце и мозък», 46 -годишен румънски гражданин с гръдна травма, без опасност за живота, настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас и 52- годишната му съпруга / също румънска гражданка/, която с фрактура на две ребра и на левия крак, без опасност за живота, е прегледана в болница болница «Дева Мария» – кв. «Ветрен» и освободена.

На 19.07.т.г. около 13.20 ч. на созополската улица «Републиканска» до №43 лек автомобил «Хюндай I 10», с бургаска регистрация, управляван от 21 -годишна жена от с. Равадиново, при извършване на неубедена маневра «отклоняване вляво» от платното за движение, удря минаващия покрай него мотоциклет «Пиаджо», с бургаска регистрация, управляван от 56 годишен созополчанин, който с разкъсано-контузна рана на дясната лакътна става, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 19.07.т.г. около 15.26 ч. на бургаската улица «Уилям Гладстон» до №58 в посока ул. «Сливница», поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира, падайки на платното за движение, индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 39 -годишна бургазлийка, която с комоцио и охлузни рани на главата, без опасност за живота, е настанена за наблюдение в болница «Сърце и мозък».

На 19.07.т.г. около 18.10 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов» срещу бл. 321 в к-с «Меден Рудник», поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, завъртайки се, удряйки се в бордюр и падайки на земята, мотоциклет «Сузуки», управляван от 28 -годишен бургазлия, който с охлузвания по гърба, лявата ръка и лакът, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 20.07.т.г. около 01.25 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 194.500 / в десен завой/, поради движение с несъобразена скорост л.а. «Ауди А 6», с бургаска регистрация, управляван от 34- годишен бургазлия допуска пътен инцидент с л.а. «Хюндай Санта Фе», с варненска регистрация, управляван от 31- годишен мъж от Шабла. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Ауди», който с травма на корема е настанен за наблюдение, без опасност за живота, в МБАЛ – Варна.

На 20.07.т.г. около 11.54 ч. на пътя от кв. «Ветрен» към Бургас, км. 493+405, настъпва верижно ПТП, при което поради движение снесъобразена с характера и интензивността на трафика скорост л.а. «БМВ 530 ХД», с врачанска регистрация, управляван от 22 годишен мъж от с. Лехчево, общ. Бойчиновци, блъска намиращия се пред него и намаляващ скоростта си л.а. «Шкода Камик», със софийска регистрация, управляван от 38- годишна софиянка, който от своя страна отскача напред и блъска л.а. «Мерцедес ML 280», с пловдивска регистрация, управляван от 60 годишен мъж от пловдивското село Цалапица. От ПТП пострадала пътуващата в лекия автомобил «БМВ» 24 годишна жена от с. Лехчево, която със счупване на лявата ръка в основата на пръстите и китката, е откарана в УМБАЛ – Бургас.

На 20.07.т.г. около 20.35 ч. в несебърския комплекс «Черно море» срещу дом № 64 В индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 13 годишен несебърлия, поради движение с несъобразена скорост блъска 11- годишен пешеходец от Варна, който с натъртвания по тялото, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 21.07.т.г. около 13.40 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 204 / срещу базата на фирма «Консуматив»/, мотоциклет «Пиаджио Веспа», със софийска регистрация, управляван от 33- годишен софиянец блъска неправилно пресичащата пътното платно пешеходка – десет годишно момиче от Полша, пристигнало в България на 19.07.т.г., отседнало в Слънчев бряг. Пешеходката с порезна рана на подбедрицата на левия крак, е обработена и освободена за домашно лечение.

На 21.07.т.г. около 14.09 ч. на кръстовището на улиците «Захари Зограф» и «Одрин» в бургаския квартал «Долно Езерово» автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 41- годишен бургазлия, спира рязко в резултат на което на пода в автобуса пада 66 годишен мъж от с. Винарско, който спял на предната лява седалка след употреба на алкохол с концентрация – 1,62 промила. Пътникът с разкъсно-контузна рана на главата получил медицинска помощ на място, но отказал хоспитализация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *