Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско през почивните дни съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 05.09.т.г. около 06.43 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 326+100, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно и блъскайки се последователно в разделителната мантинела и подпорната колона на пътен надлез, товарен автомобил «Рено Премиум», с пловдивска регистрация, управляван от 21 -годишен софиянец, който с комоцио и счупване на китката, е прегледан в УМБАЛ – Бургас, но отказал лечение и настаняване в медицинското заведение. От ПТП са нанесени материални щети по инфраструктурата / унищожени са 15 елемента от мантинелата и 20 метални колчета към нея/, както е повредена и бетонната подпорна колона на пътния надлез.

На 06.09.т.г. около 01.49 ч. на бургаската улица «Въстаническа», поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно, индивидуално електрическо превозно средство / велосипед/, управляван от 21- годишен мъж от Дряново, който с фрактура на ключицата, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 06.09.т.г. около 10.27 ч. на пътя Бургас – Созопол срещу КПП – Пода, поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво лек автомобил «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 55- годишна жена от Габрово, която с комоцио, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас, но отказала хоспитализация.

На 06.09.т.г. около 14.10 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 202+500, л.а. «Фолксваген Поло», с хасковска регистрация, управляван от 34 -годишна бургазлийка, поради неспазване на дистанция блъска л.а. «Мазда», с турска регистрация, управляван от 63 годишен турски гражданин, който отскача напред и блъска лек автомобил «Хюндай I 30», с румънска регистрация, управляван от 33 -годишен румънски гражданин. От ПТП леко пострадала водачката на л.а. «Фолксваген», която е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

На 06.09.т.г. около 15.10 ч. в с. Просеник, общ. Руен, товарен автомобил «Форд Транзит», с бургаска регистрация, управляван от 40 -годишна жена от с. Просеник предприема ляв завой, като отнема предимството и блъска правомерно движещия се в права посока мотоциклет «КТМ», със смолянска регистрация, управляван от 21- годишен мъж от с. Просеник, който с фрактура на десния крак, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък», без опасност за живота.

На 07.09.т.г. около 00.50 ч. по пътя Слънчев бряг – с. Тънково, в района срещу стрелбище «Кондор», в условията на прав неосветен участък, поради движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол, самостоятелно катастрофира индивидуално електрическо превозно средство / тротинетка/, управлявано от 37- годишен мъж от с. Тънково, който получил охлузни рани по главата / прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение/. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 1.94 промила.

На 07.09.т.г. около 02.45 ч. в с. Листец, общ. Руен, поради движение с несъобразена спрямо пътните условия скорост, загуба на контрол и употреба на алкохол, мотоциклет «Ямаха», нерегистриран по надлежния ред, управляван от 45- годишен мъж от с. Листец / тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1,50 промила/ се блъска в паркирани лек автомобил «Мерцедес ML 320“ и л.а. „Пежо 307“, и двата с бургаски регистрации. От ПТП пострадал водачът на мотоциклета / получил повърхностна рана на подбедрицата, прегледан и освободен за домашно лечение/ и неговия спътник – 29- годишен мъж от с. Листец / тестван за употреба на алкохол – 2.79 промила, получил повърхностно разкъсване на сухожилие и кръвоносен съд, прегледан и освободен за домашно лечение/.

На 07.09.т.г. около 12.23 ч. на паркинг на търговски комплекс «Изгрев» индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 40- годишен мъж от Габрово, излизайки от реда на паркираните автомобили, се блъска в преминаващия покрай него лек автомобил «Шкода Суперб», със софийска регистрация, управляван от 67- годишен мъж от Свиленград. Габровецът е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен с контузни рани по двете колена, без опасност за живота.

На 07.09.т.г. около 16.20 ч. на кръстовището на бургаските улици «Цар Петър» и «Иван Вазов» автобус «Ютонг», с бургаска регистрация, собственост на «Бургас бус» ЕООД, управляван от 57 -годишен мъж от Сунгурларе при извършване на десен завой отнема предимството и блъска правомерно пресичащата на зелен светофар 70- годишна пешеходка от Бургас, която с фрактура на дясната ръка, е прегледана в болница «Сърце и мозък», но отказва хоспитализация.

На 07.09.т.г. около 16.32 ч. на бургаската улица «Янко Комитов», в района на магазин «Айко», поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира мотоциклет «Сузуки», с бургаска регистрация, управляван от 62- годишен бургазлия, който със съмнение за счупена дясна лопатка е откаран в УМБАЛ – Бургас, но отказал хоспитализация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *