Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през изминалите дни съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 04.10.т.г. около 12.23 ч. на пътя Бургас – кв. «Сарафово» лек автомобил «Мазда 3», с бургаска регистрация, управляван от 53 -годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с пътните условия и интензивността на трафика скорост блъска спрелия и извършващ ремонтна дейност на пътя товарен автомобил «Киа 2500», с бургаска регистрация, управляван от 38- годишен мъж от ямболското село Каравелово. От ПТП пострадал пътуващия в л.а. «Мазда» 49- годишен бургазлия, който с контузия на главата, без опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Бургас мед». От пътния инцидент са причинени материални щети по пътната инфраструктура, като са засегнати две платна от еластична ограда и две колчета.

На 04.10.т.г. около 12.51 ч. в района на кръстовището на пътя Карнобат – Айтос с пътя за Българово, лек автомобил «Фолксваген Шаран», с бургаска регистрация, управляван от 81 -годишен от Камено не спира на пътен знак «СТОП» и допуска ПТП с правомерно движещия се по път с предимство в посока Айтос лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишен мъж от руенското село Череша. От ПТП пострадала спътничката и съпруга на водача на л.а. «Фолксваген» 79- годишна жена от Камено, която с подкожен хематом на главата, е настанена за лечение в болница «Сърце и мозък».

На 05.10.т.г. около 00.20 ч. на пътя с. Кръстина – Камено, поради движение с несъобразена с релефа и интезивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се странично в крайпътна нива л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 19 -годишна жена от с. Винарско, общ. Камено / стаж 1 година/. От ПТП пострадали водачката на лекия автомобил / получила контузии на главата и комоцио, без опасност за живота / настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас/ и нейния 13 -годишен спътник от с. Винарско, който получил охлузвания по тялото, прегледан и освободен за домашно лечение.

На 05.10.т.г. около 11.15 ч. в с. Маринка, на кръстовището на улиците «Михаил Герджиков» и «Оборище» товарен автомобил «Гранд Чероки», с бургаска регистрация, управляван от 63- годишен бургазлия при извършване на ляв завой отнема предимството и блъска правомерно пресичащия платното за движение 16- годишен пешеходец от с. Маринка, който с охлузване на дясното бедро, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 05.10.т.г. около 13.10 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 186,100 / в условията на прав пътен участък/ по неустановени до момента причини настъпва пътен инцидент между : лек автомобил «Хюндай I 30», с добричка регистрация, управляван от 25 -годишна жена от Шабла и лек автомобил «Мерцедес Е 250 CDI“, с бургаска регистрация, управляван от 24 -годишен бургазлия. От ПТП пострадала водачката на л.а. «Хюндай», която с контузия на шийния прешлен, е прегледана в болница «Сърце и мозък» и освободена за домашно лечение.

На 05.10.т.г. около 14.03 ч. на пътя Карнобат – Айтос / изхода на Карнобат/ лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 38 -годишна карнобатлийка, поради движение с несъобразена с характера и интензивността на трафика скорост, навлиза в лентата за насрещно движение, където се блъска челно с правомерно движещия се лек автомобил «Ситроен С 5», със софийска регистрация, управляван от 61- годишен софиянец. От ПТП пострадали : водачката на л.а. «Опел» / с диагноза «политравматизъм», настанена в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота/, десет годишния й син / с диагноза «политравматизъм», настанен в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота/, 7 годишната му сестричка / с диагноза «политравматизъм», настанена в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота/, водачът на л.а. «Ситроен» / с диагноза «политравматизъм», настанен в отделение «Реанимация» на болница «Дева Мария», с опасност за живота/ и неговия спътник и 18 годишен син / с травма на коляното, без опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Дева Мария»/. От ПТП са нанесени материални щети по пътната инфраструктура, като е засегнат пътен знак.

На 05.10.т.г. около 17.56 ч. в с. Черни връх, общ. Камено, по път с наръсен чакъл, неправоспособен 10 -годишен бургазлия управлявайки детски кросов мотор «TS 701 Telstar», губи контрол над него и пада на платното, като получава разкъсно-контузна рана на десния крак, но е без опасност за живота. Прегледан е в УМБАЛ – Бургас и настанен за наблюдение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *