Тютюнопроизводителите се готвят за протест

Тютюнопроизводителите организират среща на стопаните от всички сортови групи в неделя от 12:00 часа, на която ще вземат общо решение за бъдещи протести в цялата страна и ще уточнят под каква форма ще преминат те.

Основен въпрос, поставен на дебат на форума, ще бъде “Несправедливото разпределение на националните доплащания по Наредба 2”, както и за неяснотата на облагането на стопаните за минали години, пише Кросс.

Към момента Министерството на земеделието и Министерството на финансите са неадекватни по отношение на проблемите ни, посочват тютюнопроизводителите, сигуряващи целогодишна работа на 70 000 българи у нас.

Трябва да стане ясно, че на днешната среща на Консултативния съвет по тютюна към МЗ бяхме свидетели на дискриминационно разпределение на средствата за националните доплащания в сектора. Държим да уточним, че председателите на НПО не взеха никакво отношение по това решение, като лидерите на въпросните съсловни НПО останаха без своя армия, посочват те в писмо до медиите.

3 Отзиви

  1. Държавата трябва да спре напълно субсидиите за тютюнопроизводители и да ги насочи към селскостопанския отрасъл! Тези 70 000 човека, както твърдят че са заети, убиват много повече всяка година с производството на вредни за човека цигари! Произвеждайте зеленчуци, които да продавате в Турция, Гърция, Сърбия, Румъния и защо не по далеч. Произвеждайте плодове, които да изнасяте и да предлагате на туристите посещаващи прекрасната ни Родина!

  2. заинтересован

    Е, Богу, не мога да разбера тази държавна политика-хем се дава субсидия на тютюнопроизводителите, хем се борим с тютюнопушенето!Вземете примера на хан Крум-за да спре ширещото се пиянство сред народа, разпорежда се да се изкоренят всички лозя!

    • Проблема не е нито в тютюна, нито пък в лозята!
      Не може да субсидираш смърт и после да вадиш доклади, че смъртността била голяма, смъртността при новородените била голяма и да не продължавам с болестите пряко свързани с употребата им. Ако се върнеш назад във времето със сигурност ще кажеш съвсем друго за действията на Хан Крум и причините за тези му актове!
      Приватизация на заводите произвеждащи смърт и поголовен акциз над производството на цигари!