Финалът на Евровизия 2024 е тази вечер

Големият финал на най-голямата музикална надпревара в света Евровизия 2024 е тази вечер. 25 държави ще се борят за победата в шведския град Малмьо. Шоуто започва в 22:00 българско време, а зрителите в България ще могат да го гледат на живо в официалния YouTube канал на Евровизия 2024: https://www.youtube.com/watch?v=ckGRHJ-J9G4

Големият фаворит за победата е Хърватия. Популярността на хърватския артист и музикален продуцент Марко Пуришич, по-известен с псевдонима си Baby Lasagna, се дължи на хитовата му песен “Rim Tim Tagi Dim”. Темата на песента е икономическата имиграция на хърватите в Европа, а в сценографията има фолклорни елементи и символи, типични за Балканите и Източна Европа. Хърватия, която има под 4 милиона жители, никога не е печелила Евровизия.

Сред фаворитите за победата са също Еден Голем от Израел, Немо от Швейцария и Слиман от Франция. Изненадващ претендент за първото място се оказа и Ирландия, а изпълнението на алтернативната певица Bambie Thug раздели мненията.

Кой ще спечели кристалния микрофон тази вечер? И къде ще се проведе Евровизия 2025?
Евровизия 2024 е 68-то издание на най-популярния конкурс за песен в света. Всяка година телевизионното предаване се гледа от над 150 милиона зрители в цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *