Финансират разширяването на пътя Бургас – Слънчев бряг с пари от нов фонд

Разширяването на пътя Бургас – Слънчев бряг може да бъде финансирано по фонд “Туристическа инфраструктура и туристически атракции”. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението си в Бургас, цитиран от Poligraff.net. С фонда, който се очаква да заработи през 2016 година, ще се инвестират предимно инфраструктурни проекти, които не намирали финансиране от други източници.

”Новият път от Бургас до Слънчев бряг е именно такъв проект, като така ще се окаже влияние на целия курорт. Самият фонд ще се финансира с част концесиите, които се получават от туристическите обекти”, разкри още Ангелкова.

Пред три дни са започнали и отчуждителните процедури за пътя Бургас – Слънчев бряг, добави министърът. По думите ѝ е невъзможно да се определи срок в който процедурите ще приключат, тъй като се очакват множество съдебни жалби от заинтересовани лица.

 

3 Отзиви

  1. поморие

    Тази година, а и още повече изборна за местни органи на властта, няма ли да вземете интервю от кмета за това какво да очакваме за нашия град? Преди такова интервю беше традиция, даже и кметът е гостувал в студиото на радиото!

  2. Оставка на госпожата и екипът и!
    Пътят е магистралата Черно Море, която магистрала отваря много хоризонти за бизнеса, за който не се търси финансиране поради една единствена причина, кражби в особено големи размери на гърба на всички Българи!

    • заинтересован

      Те и жп транспорта до Поморие унищожиха!Уж разчитаме на туристическия сектор, а няма удобни транспортни връзки!Ето, от Бургас за Поморие последният автобус е в 20:30 ч, което е доста рано предвид по-късното пристигане на влаковете от София!Изградете жп връзката, замислена преди доста десетилетия, която трябва да свърже директно Бургас с Варна!
      А магистрала Черно море май се оказва, че ще бъде по-назапад от главния път Бургас-Варна!