20 задържани в спецакция за наркотици и за купуване на гласове в Бургаско

20 са  задържаните лица при спецакцията в Бургаско днес, съобщиха от полицията. Акцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са девет бързи производства и три досъдебни производства. Служителите от участък “Победа” при Първо РУ Бургас са задържали трима – двама за притежание на наркотици, а в третия са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия.
Служителите от Четвърто РУ Бургас са задържали четирима. Трима от тях са били съпричастни към притежаване на метамфетамин и марихуана, а другият е бил обявен за издирване за повдигане на обвинение. Проверени са 563 МПС и 813 лица, като са установени 11 лица, обявени за издирване.Проверени са над десет адреса, както и 156 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.
Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.
В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.