261 първокласници в община Поморие прекрачиха училищния праг

Учебните заведения в община Поморие днес посрещнаха общо 3021 деца и младежи. От тях 964 малчугани в детските градини, 261 първокласници и 1796 ученици в по-горните класове.

Във всички местни училища и детски градини новата учебна година започна тържествено, с песни, стихчета, изненади, много настроение, вълнение и усмивки. И тази година кметът Иван Алексиев спази традицията и подари на всички всички първолачета красива книжка с много илюстрации, български стихотворения и с послание лично от него,съобщават от Община Поморие.

На празника на всяко учебно заведение присъстваха кметовете на съответните населени места или служители от дирекция „Хуманитарни дейности”. В СУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев“ и ДГ „Детелина“ в Поморие тържеството бе уважено от кмета на община Поморие Иван Алексиев, председателя на Общински съвет Адам Адамов, общински съветници, общественици и спомоществователи. На откриването в ОУ „Христо Ботев“ – Ахелой присъства заместник-кметът Янчо Илиев. Гостите поздравиха деца, учители и родители, като им пожелаха здраве, търпение и прекрасни мигове.

Първият учебен ден винаги носи много заряд и надежди за добро образование и възпитание в добродетели. Именно затова в Поморие 15-ти септември бе обединил всички присъстващи и в още една стойностна кауза – да помогнат на дете в нужда. Вместо букети, всички учители апелираха предварително средствата да бъдат насочени в подкрепа на Мария Атанасова, която има нужда от специално лечение. Навсякъде бяха поставени кутии и средствата от тях ще бъдат преведени по сметката на Мими.