Сдружение SOS-ПТП стана на три години

С празненство, което се проведе в детска градина “Коледарче” в Бургас, Сдружение SOS-ПТП отбеляза своя трети рожден ден. Над 150 деца от градината се включиха в партито, което беше белязано от много детски смях и подаръци за малчуганите. От сдружението нарушиха традицията и вместо рожденика да получава подаръци, именно той ги раздаваше. Всяко дете получи книга, с която да обогати интелектуалната си култура, а освен това в края бяха раздадени и дипломи, с които Инспектор Хитами удостоверява, че децата са преминали успешно курса за пътна безопасност. Директорката на градната пък получи карта на България, която е изработена специално за деца в най-ранна детска възраст.

Рожденият ден беше открит от фокусник, който повече от половин час остави без дъх децата. В номерата му влизаха фокуси с гълъби и зайци. След това “изненадващо” се появи Инспектор Хитами, който проведе урок с децата на тема “пътно безопасност”. Той остана много доволен, че всички деца знаят как да пресичат улицата, познават светлините на светофара и най-важното, знаят че улицата не е място за игра.

В края на рождения ден Хитами, представителите на Сдружение SOS-ПТП и фондация “Безопасни улици от Валя”, заедно с децата от детската градина духнаха свещичките на огромната торта, която от сдружението бяха осигурили.