Десетки са задържани в рамките на акция “Бяло” в Бургаско

252-ма души са задържани тази сутрин в рамките на мащабната акция срещу разпространението на наркотици, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Образувани са 220 бързи и досъдебни производства. Проверени са стотици адреси като са установени 10 лаборатории и оранжерии за наркотици.

Десетки са задържаните и в Бургаско при провеждащата се специализирана полицейска акция “Бяло”, срещу притежание и разпространение на наркотици, съобщиха на брифинг  окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Още в началото бе съобщено, че резултатите са междинни и проверките продължават.
“Акцията продължава. Усилията ни няма да бъдат кампанийни. Имаме непоколебимата воля твърдо и решително да се противопоставим в рамките на Закона на тези престъпления”, подчерта прокурор Чинев. Привлечени към наказателна отговорност (повдигнати и предявени обвинения) за притежание и разпространение на наркотични вещества са 21 лица. Това е в рамките на последните 24 часа. Задържани по закона за МВР  са също толкова, а именно 21 лица.
“Извършени са две претърсвания, иззети са наркотични вещества. Образувани са 14 бързи досъдебни производства и 1 досъдебно производство. Установени са и две задържания за 72 часа с цел мярка за неотклонение и задържане под стража”, уточни прокурор Чинев.
“Видовете открити наркотици са марихуана, синтетични наркотици – метамфетамин, т.нар. дизейнерска дрога. Те са намерени в бургаските комплекси “Меден рудник”, “Изгрев” и в Несебърско”, коментира от своя страна старши комисар Калоянов.