9 души са задържани в Бургас при спецакция срещу купения вот

Девет души са задържани в Бургас тази сутрин при спецакция на полицията срещу купения вот в квартал “Горно Езерово”. Образувани са седем досъдебни производства. Проверените адреси са общо 17 на брой, съобщиха пред медиите районният прокурор на Бургас Мария Маркова и директорът на ОД МВР ст. комисар Емил Павлов.
25 са сигналите до този момент, касаещи предстоящите парламентарни избори, като преобладават сигнали основно за кварталите с ромско население, съобщи старши комисар Емил Павлов и допълни, че един глас се търгува за 50 – 100 лв. Опрощаване на задължения е най-честата схема за купуване на гласове, но върви и директната продажба, каза още той.
“Предстои анализ на събраните до настоящия момент доказателства. Ще бъдат извършени последващи процесуално-следствени действия. При наличие на достатъчно доказателства, ще бъдат предявени обвинения“, заяви прокурор Мария Маркова. Тя добави, че са открити списъци с имена, за които има данни, че са на лица, на които ще им бъдат предлагани съответните финансови възнаграждения, за да гласуват за определена партия и за определен кандидат.