Шофиране след употреба на наркотици и алкохол

За случаи на шофиране след употреба на наркотици и алкохол съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 20.05.т.г. около 23.50 ч. на бургаската улица «Христо Ботев» до №7 служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес 330 Д», със сливенска регистрация, управляван от 58 -годишен мъж от Сливен, като установили, че същият шофира след употреба на наркотични или упойващи вещества /амфетамин, бензодиазепини и метамфетамин/. Водачът отказал да дава кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 21.05.т.г. около 02.00 ч. на ул. «Цар Петър» срещу католическата църква служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Крафтер», с пловдивска регистрация, управляван от 29- годишен пловдивчанин, като установили, че същият шофира след употреба на наркотични или упойващи вещества /бензодиазепини/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 21.05.т.г. около 10.50 ч. в района до бл. 65 в ж.к. «Славейков» служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «БМВ 320», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишен мъж от с. Дебелт, общ. Средец, като установили, че същият шофирал след употреба на наркотични вещества /метамфетамин/. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 22.05.т.г. около 00.13 ч. в с. Люляково служители от Районно управление – Руен спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с шуменска регистрация, управляван от 56 -годишен мъж от Нови Искър, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,67 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

Работата по случаите продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *