Поздравителен адрес по повод Първия учебен ден

Първият учебен ден е особено вълнуващ ден в календара на всяко българско училище. Ден на ново начало, скъп празник, изпълнен със светли очаквания и много настроение. Днес училищните дворове ще са изпълнени с озарени  радостни и усмихнати лица. Училищният звънец, окичен със здравец, ще даде началото на новата учебна година. Класните стаи отново ще бъдат изпълнени със слънчевите усмивки на малките ученици и енергията на младостта, която притежават по-големите.

Мили първокласници, на вас – най-малките, които за пръв път днес прекрачвате прага на родното училище, пожелавам вълнуващи дни, нови приятели и приключения по пътя на знанието. Убедена съм, че вашите майки и татковци, баби и дядовци се вълнуват също толкова колкото и вие и са изпълнени с гордост, че техните рожби са пораснали.

Скъпи ученици, бъдете любознателни, упорити, отговорни и взискателни първо към себе си. Уважавайте и се доверявайте на своите преподаватели, защото те знаят как да ви преведат през лабиринта на образованието и да ви поведат в правилната посока.

Уважаеми учители, на този ден се обръщам към Вас с благодарност и признателност, затова че сте приели мисията да посявате зрънцата на познанието и да палите стремежа към учението в сърцата на своите възпитаници. Освен знания и умения, вие имате нелеката задача да формирате и нравствените ценности у младите хора. Желая Ви здраве и все така отговорно и всеотдайно да изпълнявате мисията си на просветители!

Нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна за ръководствата на училищата, педагогическия състав и учениците!

На добър час на всички и успешна 2024/2025 учебна година!

ПРОФ. Д.Н. МАРИЯ НЕЙКОВА

Областен управител на област Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *