Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско  през почивните дни съобщи пресцентърът на ОДМВР-Бургас:

На 13.09.т.г. около 16.41 ч. на несебърската улица «Морска» №5 при движение на заден ход т.а. «Фолксваген Транспортер», с бургаска регистрация, управляван от 32 -годишен бургазлия блъска 85 -годишна пешеходка от Нова Загора, която със счупени седем ребра отдясно и счупен таз, е настанена за лечение в отделение «Реанимация» към УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота.

На 14.09.т.г. около 01.00 ч. на кръстовището между ул. «Дунав» и вътрешния път в бургаския квартал «Черно море», поради движение с несъобразена скорост при мокра пътна настилка, самостоятелно катастрофира, излизайки извън платното за движение л.а. «Ауди А 3», с бургаска регистрация, управляван от 18 -годишен бургазлия / стаж 1 месец/, с който се придвижвали още четирима младежи на възраст от 18 до 21 години, двама от тях съкварталци на водача, един от Малко Търново и един от Чирпан. От ПТП пострадал 18 -годишен бургазлия / пътник в автомобила/, който с хематом на главата е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 14.09.т.г. около 12.45 ч. на пътя с. Чубра – с. Пъдарево, общ. Сунгурларе, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в условията на ляв завой и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, лек автомобил «Фолксваген Голф», с варненска регистрация, управляван от 73- годишен варненец. От ПТП пострадала спътничката на водача и негова съпруга – 72 -годишна жена от Варна, която с контузия на гръдния кош, без опасност на живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 14.09.т.г. около 13.20 ч. на бургаската улица «Проф. Асен Златаров» до №43 специален автомобил «Ивеко», с бургаска регистрация, управляван от 46- годишен бургазлия, блъска намиращия се на платното за движение пешеходец – чужденец с разрешение за пребиваване, живеещ в Бургас, който с комоцио, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 14.09.т.г. около 15.50 ч. в района на кръстовището за магазин «Мастърхаус» в Приморско товарен автомобил «Пежо 3008», с добричка регистрация, управляван от 75- годишен водач при извършване на ляв завой отнема предимството на движещия се направо 54 -годишен велосипедист, като го блъска. Велосипедистът с контузни рани и луксация на пръстите на едната ръка, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 14.09.т.г. около 16.45 ч. до хотел «Меркурий» в Слънчев бряг, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно индивидуално електрическо превозно средство / триколка/, управлявано от 18- годишен израелски турист, който с охлузни рани по краката, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 15.09.т.г. около 10.12 ч. на бургаската улица «Проф. Яким Якимов» до №5 / при мокър път, мотоциклет «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 33- годишен бургазлия блъска движещия се пред него лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 71- годишен айтозлия. От ПТП леко пострадал мотоциклетистът, който с фрактура на малкия пръст на лявата ръка, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 15.09.т.г. около 12.30 ч., при дъждовно време и мокра настилка, на пътя Варна – Бургас, при спускане и остър десен завой край «Ханска шатра», л.а. «Мазда 323», със старозагорска регистрация, управляван от 73- годишен старозагорец, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка/ навлиза в лента за насрещно движение, като блъска правомерно движещия се там л.а. «БМВ», с разградска регистрация, управляван от 59 -годишна жена от Разград. От пътния инцидент пострадала пътуващата на предната седалка в л.а. «Мазда» 68 -годишна жена, която с контузия на гръдния кош, е настанена под наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

На 15.09.т.г. около 12.58 ч. на кръговото кръстовище на улиците «Стефан Стамболов» и «Транспортна» л.а. «Ленд Роувър Рейндж», с пловдивска регистрация, управляван от 51 годишна пловдивчанка при преминаване в съседната пътна лента блъска правомерно движещия се лек автомобил «Пежо 308», с бргаска регистрация, управляван от 30 годишен бургазлия. От ПТП пострадал пътуващия в л.а. «Пежо» 79- годишен мъж, който с контузия на лицето, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *