Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“

За 26-ти път финалът на лятото и началото на есента край морския бряг ще бъде поставен изящно с творческата среща на 15 ярки български художници, които стават част от тазгодишното издание на пленера на Дарик радио „Звук и Цвят“.

Началото, символично съвпадна със старта на учебната година.

Този път в селекцията влизат художниците Анабел Хамамджиева, Анжела Терзиева, Драгана Павловска, Емануела Ковач, Иван Матеев, Иван Хаджийски, Мариан Дзин, Милена Казакова, Момчил Георгиев, Петър Лазаров, Румен Атанасов, Слав Недев, Стефан Божков, Стефан Чурчулиев и Яна Каменова.

На 23 септември жители и гости на Бургас ще могат първи да видят резултата от поредния артистичен салон. Експозицията ще бъде открита в понеделник от 18.00 часа в галерия-музей „Георги Баев“ на ул. „Демокрация“ №6 при вход свободен.

Изложбата се реализира с домакинството на Община Бургас и е част от проект, осъществен с подкрепата на Министерството на културата.

По време на откриването ще бъде направена премиера и на новото издание на каталога на Дарик радио, посветен на живота на една от най-големите частни сбирки на съвременното българско визуално изкуство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *