Шофиране след употреба на алкохол и наркотици

За случаи на шофиране след употреба на алкохол и наркотици съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 18.09.т.г. около 04.30 ч. на пътя от с. Ясна поляна към Приморско служители от Районно управление – Приморско установили л.а. «Ауди А 6», със софийска регистрация да се движи с висока скорост, като на подадения със стоп- палка сигнал и светлинен сигнал от служебния автомобил, водачът не се съобразил с полицейскит еразпореждания, а рязко увеличил скоростта и се опитал да осуети проверката. «Ауди»-то е спряно в района на пътен възел Китен, като е установено, че е управлявано от 30- годишен криминално проявен софиянец с влязло в сила наказателно постановление за отказ от тестване за наркотични вещества след управление на МПС с наложена санкция – лишаване от правоуправление за срок от 24 месеца. Софиянецът отказал да бъде тестван за употребата на наркотични вещества / отказал е даването и на кръвна проба, и на урина за химичен анализ/. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 20.09.т.г. около 15.20 ч. в к-с «Меден Рудник» служители от сектор «Специализирани полицейски сили» към ОДМВР – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 44- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 0,10 промила и наркотични вещества / канабис, метамфетамин и амфетамин/. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. При извършения оглед на автомобила са намерени и иззети три пликчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. По случая е образувано бързо производство.

На 21.09.т.г.  около 00.35 ч. в с. Синеморец, общ. Царево, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка т.а. «Фиат Скудо», с бургаска регистрация, управляван от 49- годишен български гражданин, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.48 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 22.09.т.г. около 01.00 ч. по пътя Елхово – Средец служители от варненската жандармерия спрели за проверка лек автомобил «Митцубиши Колт», с ямболска регистрация, управляван от 35 -годишен мъж от ямболското село Кирилово, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,51 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На 23.09.т.г. около 08.15 ч. в бургаския квартал «Черно море» служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес С 200», с бургаска регистрация, управляван от 45- годишен бургазлия, като установили, че същша шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.21 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 23.09.т.г. около 19.07 ч. на пътя Средец – Бургас служители от Районно управление – Средец спрели за проверка л.а. «Сеат Кордоба», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,45 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомоила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *