Порт Прим Арт Фест в Бургас кани на още интересни събития

“Порт Прим Арт Фест е най-значимото есенно културно събитие в Бургас” – така вчера кметът на града г-н Димитър Николов откри седмото издание на културния форум. След него думата имаше г-жа Петя Караманска – маркетинг мениджър на Гранд хотел и СПА Приморец, който организира арт феста. Тя благодари на бургазлии, че са вярна публика и година след година посещава събитията, част от програмата. Мястото беше Бургаска художествена галерия “Петко Задгорски,” където начало на Порт Прим сложи изложба на проф. Божидар Бончев, Стефан Божков, Калия Калъчева, Георги Минчев и Анжела Терзиева. Красивите картини и пластики ще очакват посетители до 12.10.2024 г., входна такса не се заплаща.

Гостите имаха възможност не само да разгледат изложените произведения на изкуството в компанията на чаша вино, но и да разговарят с техните автори. Като част от първия ден на фестивала, вечерта продължи етаж по-нагоре на същото място с прожекция на два анимационни филма. Пред пълната зала бяха показани “Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо” и “Хартиеният минотавър” на българските писатели, художници и аниматори Пенко и Сотир Гелеви. Красивите рисувани ленти плениха и малки, и големи с интересна фабула, разказ в стихове, забавни и замислящи моменти. Бурни аплодисменти благодариха за рисуваните истории и оцениха тяхната стойност за зрителите.

Днес, 3.20.2024 г. Порт Прим Арт продължава:

– от 18:00 ч. ще има Литература / Документално кино

По случай 90 години от рождението на Татяна Лолова журналистът Георги Тошев ще представи документалния филм “Последният спектакъл” и книгата “Татяна Лолова от А до Я. Бележки, мисли, снимки”

Място: Гранд Хотел и СПА Приморец, Конферентна зала. Вход: свободен

– от 19.30 ч. Мария Касимова-Моасе ще постави своето разказваческо шоу “Червена звезда, блок 28,” което чрез лични истории ще върне публиката в едно специално минало време – онова на  “развития” социализъм, като по-възрастните ще си припомнят, а младите ще научат истината за много неща.

Място: Клуб Модерен театър

Вход: Билети на каса „Часовника”. За информация и резервации: 0894 898 098

Творчески директор на формата, подбиращ кои атрактивни събития да се случат като част от програмата, е художникът Стефан Божков. Очакват ви вълнуващи срещи с изкуствата и любими творци!

Заповядайте!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *