Цветана Манева идва в Бургас за премиерата на документален филм за нея

Днес, 4.10.2024 г. (петък), Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест в Бургас, организиран от Гранд хотел и СПА Приморец, продължава с още интересни събития:

17:30 ч. ПРЕМИЕРА Журналистът Георги Тошев представя документалния филм „Цветана Манева. През времето“. Специален гости: Цветана Манева. Това е първо показване на лентата в България.

Място: Гранд Хотел и СПА Приморец, Конферентна зала

Вход: свободен

18.00 – 20.30 ч. Кинопрожекции на късометражно кино

Селекция филми от тазгодишното десето издание на престижния Международен фестивал за късометражно кино “Карантината” с директор Георги Кръстев. Лентите са в различни жанрове, създадени са от автори от цял свят и имат български субтитри.

Място: Морско казино, зала Георги Баев

Вход свободен

19.30 ч. Театър: Гостува Малък градски театър „Зад канала“

„Една испанска пиеса“ от Ясмина Реза с участието на:

Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Малин Кръстев

Място: Културен дом НХК

Вход: Билети на каса „Часовника”, За информация и резервации: 0894 898 098

Четвъртък вечер 3.10.2024 г. в Порт Прим Арт Фест, предложи на Бургас събития с Георги Тошев и Мария Касимова-Моасе. Първо, в знаковия хотел пред пълна зала, журналистът Георги Тошев представи документалния филм “Последният спектакъл” и книгата “Татяна Лолова от А до Я. Бележки, мисли, снимки”, посветени на 90 години от рождението на любимата актриса. Макар за кратко, лентата я върна пред зрителите в залата, които имаха възможност да я видят в сцени от филми, на архивни кадри, през очите на близки нейни хора. Георги Тошев представи и книгата си за нея, която е в много интересен формат. Съдържа подредени по азбучен ред теми, по които великата комедийна актриса земно и от сърце споделя спомен, впечатление или личната си житейска философия. На среща с автограф, всеки имаше възможност да разговоря с популярния журналист и да му зададе своите въпроси. „С Порт Прим Арт Фест съм още от първата му година, а днес е вече на седем“ – каза Георги Тошев. „Фестивалът ме свързва още повече с Бургас и се радвам, че отново имам повод да съм пред вас“ – обърна се той към гостите на събитието.

По-късно, на друго култово бургаско място – клуб Модерен театър, пред публиката застана журналистът и писател Мария Касимова-Моасе. Тя представи своето разказваческо шоу “Червена звезда, блок 28” пред многобройна аудитория. Хората коментираха заедно с нея спомените за “онова” време – от играчките на соца, през лексиконите, до опашките за телевизори, банани и жигулита. Мария предложи връщане в детството и младостта с всички комични абсурди на едно друго време. Шоуто беше не носталгия по миналото или социална критика на годините от 1969 до 1989, а разказ от първо лице за комични абсурди, създадени и преживени от невероятни персонажи, съществували съвсем реално в един безумен по смисъла си период. Пътешествието започна и завърши с песни, които публиката пя заедно с нея. Имаше много смях, радост и споделени емоции. За пръв път шоуто изгледа и нейният съпруг – Стефан, на когото Мария казва „Да“ на тържество именно в Гранд хотел и СПА Приморец, в любимият Бургас, където е прекарвала летата при баба си Марийка и дядо Мухарем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *