Започва строителството на завод за производство на бронирани машини в Бургас

Международна компания започва строителството на завод за производство на бронирани машини в Бургас. Инвестицията е за над 20 млн.лв. Сглобяването на първите машини трябва да започне след година и половина.

Първа копка на новия завод, който ще се намира на 9-тия километър в посока София, ще бъде направена днес, съобщи БНР-Бургас.

Международната компания планира изграждането на няколко завода в България. Първият от тях ще бъде построен в Бургас. Защо обяснява собственикът на компанията Антон Стефов:

„Бургас е много удобно място, тъй като е на морето, а повечето от тези машини, тъй като са военни, се транспортират по вода и това не само облекчава транспорта, поевтинява го, става много удобен, бърз и просто е много добро като локация

Над 160 са моделите, които предлага за производство фирмата. Сред тях са инкасо автомобили, бойни машини, както и автомобили за лична защита. В момента фирмата участва в обществена поръчка за производството на бойни машини за българската армия:

„В момента работим заедно с други български фирми за предстоящия договор за 8×8 машини за армията. Подали сме документите и се надяваме като единствен български производител да участваме в тази разработка“.

Първият етап на проекта предвижда изграждането на сградите и инфраструктурата на завода, както и закупуването на машини и компютърни програми, а вторият предвижда усвояването на ноу хау.