Комплекс „Старите къщи“ – Медово ще е домакин на конкурса „Мис Българка“

На 29 юни 2024 г. /събота/ комплекс „Старите къщи“ – Медово ще бъде домакин на първото издание на конкурса „Мис Българка“, съобщават от Община Поморие.

Във впечатляващ светлинен и музикален спектакъл, 13 грациозни момичета от цялата страна, на възраст между 18 и 25 години ще дефилират с български носии, бански костюми с национални мотиви и официални рокли с национални мотиви. Спектакълът ще се превърне в сцена на въздействащо шоу под открито небе, озарено от блестяща хореография с цветови ефекти и картини от лазерни лъчи, перфектно адаптирани към архитектурния облик на туристическия обект. Комплексът ще бъде осветен с националния ни трибагреник и озвучен от петима гайдари. Ще бъдат изпълнени много народни песни от различни региони.

Събитието е част от Културния календар на Община Поморие, а целта е да запази и популяризира българските народни носии и традиции.

Идеята на организаторите от комплекс „Старите Къщи Медово“, който е съхранил и препредава на поколенията духа на българското, е да вдъхновят, но и да подкрепят родното със силно послание към публиката, отвъд границите на обичайните и познати от туристически изложения слогани за България.

Победителката в „Мис Българка“ ще участва в международния конкурс  Miss Tourism World, който ще се проведе през есента на тази година в Китай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *