„Лятно театро“ – подарък за децата на Поморие

На 31.05.2024 г. /петък/, в навечерието на Международния ден на детето, Община Поморие покани пътуващия фестивал „Лятно театро“ като подарък към най-малките жители на града.

Празникът започва в 17:00 ч. на площада пред НЧ “Просвета 1888” със забавна анимация с игри „Лятна игротека“ и фейс-арт ателието „Шарени муцунки“. Програмата продължава с вдъхновяващата арт-работилница „Клечковци“ и невероятното шоу със сапунени мехури „Балон като слон“ на любимецът на всички малчугани Коле Китанов от куклен театър “Мале мале”.

Програмата ще продължи около 2 часа със забавления за малки и големи, много лакомства и изненади. Тази година Община Поморие е подготвила още един подарък за децата и техните родители – точно на 1 юни, събота,  от 10.00 до 12.00 часа всички съоръжения на лунапарка в центъра на града ще работят безплатно за децата и техните родители.

А Ротари клуб – Поморие на 1 юни  организира традиционното състезание по майсторско колоездене. Участие могат да вземат всички деца на възраст от 5 до 14 години. Добре дошли са и техните родители и близки, за да окуражат колоездачите и да допринесат за празничното  им настроение. Състезанието ще се проведе в пространството пред църквата „Свето Рождество Богородично“ на 01.06.2024 г. /събота/, като регистрацията на участниците ще започне в 9.15 часа, а същинската надпревара – в 10.00 часа. Организаторите обещават големи награди и празнична торта за всички състезатели.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *