На 16 юни обявяват имената на 240-те депутати в 50-то Народно събрание

„Изборният ден протече нормално, спокойно. Независимо от постъпилите сигнали и жалби, смятаме, че комисиите осигуриха възможност на всички български граждани, които желаят да гласуват, да упражнят гласа си“ каза на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

По думите ѝ окончателният брой машини, с които не е гласувано във вчерашния ден, са 148. “134 от тях са в страната, а 14 са извън страната”, обясни Матева.

“В ЦИК окончателно във вчерашния ден са обработени 106 жалби и сигнали. Те най-вече касаеха гласуването на избирателите и гласуването с машини, които отпечатват бюлетини, от които не се установява начина на гласуване”, допълни тя.

Матева съобщи, че избирателната активност към 20:00 часа ще бъде обявена на нашата интернет страница, когато бъдат обработени протоколите на СИК на 100%.

На 12 юни трябва да бъдат обявени резултатите от гласуването за членове на Европейския парламент, на 13 юни ще бъдат обявени получените гласове и разпределението на мандатите за народните представители за българския парламент, на 14 юни ще бъдат обявени имената на 17-те членове на ЕП и на 16 юни – имената на 240 български депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *