Ново управление на МБАЛ-Поморие и Медицински център I

Новият управител на Многопрофилната болница за активно лечение в Поморие официално встъпи в длъжност днес. Доскоро Илко Илчев бе директор на Общинско предприятие „Социално обслужване“. Той притежава необходимата квалификация за заемане на новата длъжност и е с дългогодишен управленски опит. Кандидатурата му бе одобрена след решение на Общински съвет-Поморие, взето на извънредно заседание на 26.02.2024 г. Според решението той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до провеждането на конкурс, но не повече от шест месеца. При същите условия временно изпълняващ длъжността управител на „Медицински център I – Поморие“ ООД да бъде педиатърът д-р Нина Апостолова. Днес кметът Иван Алексиев и заместник-кметът Янчо Илиев представиха новото ръководство пред служителите в МБАЛ – Поморие.

„Въвеждаме нов начин на управление на МБАЛ-Поморие – за медицинската част ще разчитаме на вас, а за финансовото оздравяване ще разчитаме на господин Илчев. Господин Илчев е балансиран и ерудиран човек, навлиза в детайли и ще обърне внимание на всеки един от вас. В бюджета на община Поморие вече са гласувани 1 милион лева, специално за болницата, като в тях влизат и ремонтни дейности на отделенията, затова моля завеждащите отделение да изготвят прецизни доклади, на база на които да стартират дейностите и да вдигнем нивото на болницата.“, каза кметът Иван Алексиев и благодари на всички за търпението, въпреки всички слухове и спекулации за закриване на болницата. Той обяви, че след месец предстои строежът и на спешен център 112 в двора на болницата (т. нар. малък паркинг), а на 11 март е планирана среща и с ректора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ професор д-р Бозов и помощник-ректора професор Турманова, за да се обсъди сключеното споразумение за сътрудничество, по силата което студенти медици ще дават смени в лечебното заведение.

Заместник – кметът Янчо Илиев очерта четири основни проблема на МБАЛ – Поморие – осигуряване на кадри, мениджмънт, репутация и материална база и изрази надежда, че новото ръководство ще спомогне за решаването им.

„Благодаря ви за доверието и се надявам така да бъде и занапред, защото сам ръководител без екипа си няма как да успява в добрите си начинания. Ще мина през всяка една структура, за да се запозная с дейността на всеки от вас и вратата ми винаги е отворена!“, сподели Илчев, приветствайки колектива.

Доктор Апостолова също декларира желание за работа към оздравителен процес, за да се разшири дейността и възрастни и деца да бъдат добре обгрижвани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *