Общинарите в Несебър ще получават по-високи заплати

Защо несебърските общинари ще получават по-големи и по-високи заплати?

Конкретните размери на индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на общини и кметства се определят така, че техният размер да не надхвърля основната месечна заплата на министър. Към момента, заплатите на кмета на Община Несебър и кметовете на кметства са далеч под заплатата на министър.

В бюджета за 2024 г. са предвидени  средства за увеличение на работните заплати на всички служители от общинската администрация и на тези от Общинските предприятия в размер на 15 %, считано от 01.04.2024 г., в т.ч. и на кметовете. Вече са издадени заповеди, заплатите се начисляват и служителите своевременно ще получат увеличението.

За да се начислят и изплатят работните заплати на кметовете ведно със заплатите на служителите и да се спазят изискванията на чл.32, ал.1 от Вътрешните правила за заплатите на служителите по трудово и служебно правоотношение от Община Несебър, и на основание чл.60 от АПК допуснаха предварителното изпълнение. Това решиха общинските съветници по т.5 на Общинския съвет – Несебър на 30 април в навечерието на 1 май-Ден на труда.

Максим МОМЧИЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *